Mleté kuřecí řízky se dvěma sýry

Suroviny

500 g jemně mletého masa (prsa, stehenní řízky)
150-200 g Goudy
50 g Nivy
cca 50-70 ml mléka
1 vejce
1 rohlík
2 lžíce sušeného plnotučného mléka
2 lžíce nasekané petrželky
sůl
pepř
strouhanka (měla jsem z dvoudenních rohlíků)
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Rohlík nakrájíme na kousky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Maso vložíme do mísy, přidáme vejce, petrželku, sůl, pepř, sušené mléko a rohlík. Pořádně promícháme a párkrát se směsí bouchneme silou do mísy. Maso se krásně spojí.

  2. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájenou Goudu a nadrobenou Nivu. Promíchané odložíme na hodinu do lednice. Poté mokrýma rukama tvarujeme ploché řízečky a obalujeme ve strouhance. Smažíme v rozehřátém tuku z obou stran dozlatova.

Poznámka od kuchařky

Obalovala jsem jen ve strouhance, ale kdo chce, tak může v trojobalu. Mně to přišlo zbytečné. Řízky jsou lehce pikantní po Nivě a podávají se hned horké. Ale i po studenu s chlebem jsou dobré.

Komentáře k receptu Mleté kuřecí řízky se dvěma sýry

K receptu nejsou žádné komentáře.