Falafel v pita chlebu

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

2 konzervy cizrny po 400 g
2 menší cibule
hrst hladkolisté petrželky
2 lžíce sezamových semínek
2 stroužky česneku
špetka prášku do pečiva
4 lžíce hrubé mouky
1 vejce
sůl a pepř
2 lžičky římského kmínu
větší špetka mletého chilli
1 lžička mletého koriandru
olej na smažení
pita chléb k podávání
Na omáčku:
150 g bílého jogurtu
150 g zakysané smetany
2 stroužky česneku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu slijte. Do mixovací nádoby dejte nakrájenou cibuli, petrželku, sezam, nakrájený česnek, prášek do pečiva, mouku, vejce, sůl a koření a vše důkladně rozmixujte. Teprve pak přidejte cizrnu a znovu mixujte. Tentokrát už jen zlehka, cizrna by měla zůstat hrubší. Těsto nechte hodinu odpočívat v chladničce.

  2. Z těsta tvarujte malé kuličky a smažte je v hodně rozehřátém oleji dozlatova. Smažené falafely pokládejte na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného oleje.

  3. Chlebové placky pita překrojte napůl a zlehka nahřejte v troubě. Můžete do nich s falafelem naskládat leccos, základem je omáčka z jogurtu, kysané smetany a česneku. Přidat můžete i syrovou zeleninu, grilovanou zeleninu, sezamovou pastu tahini či některou z ostře okořeněných omáček, které jsou na Blízkém východě populární.

Poznámka od kuchařky

Karolína - domácí kuchařka

Komentáře k receptu Falafel v pita chlebu

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Předpokládám, že Prima v názvu souvisí s receptem na Prima Fresh, kde vařila Karolina? S dovolením smažu, odkaz na Karolinu stačí.

    Odpovědět