Bylinková vepřová roláda s česnekem

Suroviny

750 g vepřové pečeně
sůl a pepř
česnek podle chuti
hořčice
100-150 g anglické slaniny
3 lžíce bylinek (tymián a rozmarýn)
Knedlíky:
350 g toustového chleba nebo rohlíků
100 ml mléka
lžíce rozpuštěného másla
hrst nasekané petrželky
3 vejce (z bílků sníh)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozkrojíme na plát a naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, hořčicí, posypeme bylinkami a poklademe slaninou. Stočíme pevně a zabalíme do silnějšího alobalu. Dáme do pekáčku s trochou vody a upečeme. (Roláda upečená v alobalu zůstane šťavnatá.)
    Výpek vlijeme do pánve, vysmahneme, malinko zaprášíme hladkou moukou, podlijeme vodou a dobře promícháme a provaříme. Pokud je třeba, přecedíme a dochutíme solí.

  2. Toustový chléb nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, promícháme a necháme nasáknout. Přidáme nasekanou petrželku, sůl, žloutky, máslo a promícháme, nakonec vmícháme sníh. Z hmoty vytvarujeme kulaté knedlíky a vaříme je v páře 20 minut.

  3. Podáváme se zelím nebo špenátem.

Komentáře k receptu Bylinková vepřová roláda s česnekem

  • rybarka007 rybarka007

    hospodyne: Zní to velmi dobře. Moc děkuji za vyčerpávající popis.

    Odpovědět

  • rybarka007 rybarka007

    Měla jsem dnes na tento způsob závitky z krkovice.:yes:Určitě se k této variantě budu vracet. Díky za receptík 8-(

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    :-Krybarka007: dávám 20g soli na kilo masa. Sůl zásadně vážím . Pokud solím plátky, všechny rozložím na vále, lehce naklepu / třeba jen rukou/ a postupně solím do spotřebování. Vložím v nějaké přijatelné formaci do vak. sáčku a zavakuuji. Maso např. na uzení se obecně nakládá na cca 4-5 týdnů, takže i takto kuchyňsky opracované maso by mělo tolik vydržet, Já ho použiji během 2-3 týdnů podle potřeby. Protože nemáme moc rádi kotletu, dřív jsme ji z větší části rozdali, nasolená a naležená zůstane po přípravě šťavnatá a s výhodou se dá použít na minutky. Dřív nám z ní moc nechutnaly ani řízky.:-):-

    Odpovědět

  • rybarka007 rybarka007

    hospodyne: Prosím můžu se zeptat jak dlouho se dá takto upravené maso uchovávat a jaký je poměr soli?Pokud vás to nebude obtěžovat ,díky předem moc za odpověď.

    Odpovědět

  • maris maris

    hospodyne: děkuju za vysvětlení;-):-K

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    :-Kmaris: rozřezala jsem si špalek kýty na plát, nasolila a zavakuovala. Solím a vakuuji i kýtu nakrájenou na řízky, krkovici na plátky - hlavně po zabíjačce. Používám normální kuchyňskou sůl. Nemusíme moc mražené maso, i tak je ho dost. Za starých časů na Slovácku se nasolené plátky masa uchovávaly pod sádlem. Ale už nevím, jak dlouho vydrželo.

    Odpovědět

  • maris maris

    hospodyne: že mě to hned nenapadlo:-) mě trochu zmátlo jak píšeš, že maso bylo růžové - tak jsem přemýšlela od čeho, napadla mě jen řeznická sůl a ta to určitě nebyla;-):-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Simona Skolakova: no jasně, určitě :-D děkuju:-)

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    :-Kmaris: ano, medvědí česnek:-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    maris: Majko není to medvědí česnek?;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    hospodyne: jsem trochu mimo - co jsou lístky m.č. ?;-):-)

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    :-KUpečeno, napůl snědeno, nádobí v myčce:-D Pekla jsem z asi týden naložené kýty, proložila jsem i lístky m.č. Je to šťavnaté, růžové a moc chutné:yes::yes:

    Odpovědět

  • RubyRom RubyRom (autorka receptu)

    Marie Svarcova: Děkuji

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes:: <3 to vypadá velmi dobře a určitě tak i chutná, :-K

    Odpovědět

  • RubyRom RubyRom (autorka receptu)

    hospodyne: Moc děkuji:-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2