Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 876 kJ / 5 946 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,69 g |
Tuky | 410,20 g |
Vláknina | 18,40 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 693 mg |
Sůl | 1,36 g |
Sacharidy | 466,56 g |
Postup přípravy
Máslo rozpustíme a následně jej smícháme s rozdrcenými sušenkami. Krok 2: Vezmeme dortovou formu (použil jsem tu o průměru 23 cm) a směs sušenek a másla dáme rovnoměrně na dno formy. Směs stlačíme a odstavíme. Nedávejte vychladnout do ledničky! Krok 3: Šlehačku vyšleháme do tuhé konzistence. Do misky dáme všechnu zakysanou smetanu spolu se slazeným kondenzovaným mlékem, pomocí šlehače promícháme. Postupně pak přidáváme ušlehanou šlehačku a důkladně promícháme. Nakonec do směsi přidáme želatinový ztužovač pro přípravu dezertů za studena, který jsme rozmíchali ve 150 ml studené vody. Krok 4: Takto vzniklou směs rozdělíme do dvou misek s tím, že v jedné misce bude 650 g této směsi a ve druhé 600 g směsi. Krok 5: Do misky, kde je 650 g směsi, dáme všechno holandské kakao a do misky kde máme 600 g směsi, dáme všechen vanilkový cukr. Obsah obou misek důkladně promícháme. Krok 6: Do dortové formy, kde máme již nanesenou směs sušenek s máslem, středem nalijeme 9 lžic směsi s kakaem. Do této směsi s kakaem následně nalijeme středem 8 lžic směsi s vanilkovým cukrem. Následně zase přidáme 8 lžic kakaové směsi - opět středem a pokračujeme 8 lžícemi vanilkové směsi. Celé opakujeme do vypotřebování. Krok 7: Nakonce pomocí špejle uděláme šrafování a to tak, že špejli protahujeme od jednoho konce směrem ke středu.
Zveřejněno 19. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečený zebra dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vWRr
Moje poznámka
Nepečený zebra dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vWRr
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 26 minutami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno před 8 hodinami
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbské rizoto z vepřové plece
Vlak0078 před 6 minutami
Balkánský pekáček s kuřecím masem
Matea před 18 minutami
Pečené vepřové plátky se sýrovým nádivkovým překvapením
Matea před 22 minutami
Empanada (slaný koláč) s hovězím masem a sýrem
Antonausprag před 1 hodinou
Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy
vodakp před 2 hodinami
Segedínský guláš
BublinaF před 3 hodinami
Těsto na pizzu
Vladimir74VD před 4 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
-Petra- před 5 hodinami
Vepřové kostičky pečené s medovo-pivní směsí
Jan Nemec před 5 hodinami
Pečený bůček
Kristyna29 před 5 hodinami
Suroviny:
sušenky kakaové,
máslo,
smetana zakysaná,
mléko kondenzované,
šlehačka,
ztužovač želatinový,
cukr vanilkový,
kakao holandské
Komentáře (5)