Empanada (slaný koláč) s hovězím masem a sýrem

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 35 minut 4 porce Hovězí maso 0 názorů

Suroviny

250-300 g hovězího masa (předem namletého)
1 lžíce olivového oleje
1 menší cibule
2 plátky čedaru
1 lžička soli
špetka čerstvě mletého pepře
2 lžíce rajčatového protlaku
špetka cukru
1 lžíce obyčejné hořčice
1 lžička worcestru
půl lžičky granulovaného česneku
chilli dle chuti
špetka koření 5 vůní
2 rozválená listová těsta
1 malé vejce
sezam na posyp
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pánve dáme rozehřát olej a necháme zesklovatět nasekanou cibuli. Přidáme maso a orestujeme. Hotové maso přendáme do větší misky, přidáme sůl, koření, worcester, hořčici, protlak a cukr. Místo protlaku lze dát kečup, ale pak vynecháme cukr a koření 5 vůní. Chilli a česnek dáme podle chuti, přidáme nastrouhaný čedar, promícháme a necháme vychladnout.
    Zapneme troubu na 200°C.

  2. Z každého listového těsta postupně vyřízneme dva kruhy a každý rozdělíme na čtvrtiny. Okraje potřeme rozkvedlaným vejcem a na každou čtvrtinu dáme cca 1 lžíci masové náplně. Přeložíme do trojúhelníku a okraje přitiskneme vidličkou.

  3. Všechny trojúhelníky dáme na plech vyložený pečícím papírem, propíchneme vidličkou, aby mohla unikat pára. Potřeme vejcem, posypeme sezamem (kdo má alergii může použít kmín) a dáme péct asi 15 minut dorůžova podle trouby.

  4. Podáváme teplé se zeleninovým salátem, ale i studené jsou velmi dobré. Dávají se 4 kousky na porci. Můžeme udělat z poloviční dávky a 1 těsta, ale většinou i ze 2 těst (16 ks) je málo.

Poznámka

Empanada je pokrm známý ve Španělsku, Portugalsku a zemích Jižní Ameriky. Lze dělat podle mnoha receptů a z různého těsta i masa nebo se zeleninou. Všechny varianty jsou velmi chutné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 64 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Empanada (slaný koláč) s hovězím masem a sýrem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít