Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naložená cuketa

Naložená cuketa je skvělým způsobem, jak uchovat letní úrodu této oblíbené zeleniny. Díky nálevu si zachová svěží chuť i vůni. Je vhodnou přílohou k masovým pokrmům, nebo jako samostatná pochoutka, vynikne na každém stole.

Hodnocení receptu je 4,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

Asi 2 sklenice po 1/2 l.

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 897 kJ /
931 kcal
Bílkoviny5,32 g
Tuky2,16 g
Vláknina13,62 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,11 g
Sůl30,00 g
Sacharidy219,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté cukety nakrájíme škrabkou na podélné proužky, cibuli na tenká půlkolečka. Odebereme z uvedeného množství soli lžičku a cuketu s cibulí nasolíme. Necháme hodinu odležet. Krok 2: Po odležení vodu z cuket slijeme do hrnce, kde budeme vařit nálev. Přidáme všechny zbývající suroviny, nálev svaříme asi 2 minuty. Poté dochutíme solí a cukrem, jak kdo má rád. Krok 3: Cuketu s cibulí dáme do sklenice, lehce upěchujeme a zalijeme horkým, (ne vařícím) nálevem. Cuketa musí být celá ponořená. Sklenice uzavřeme a uložíme do lednice. Po asi třech dnech je cuketa hotová.

TIP: Zpracujte úrodu cuket zavařováním jako okurky - tipy a rady

Zveřejněno 4. 10. 2021

Poznámka autorky mika59

Cukety jsou křupavé se sladkokyselou, lehce pikantní chutí. V lednici vydrží 14 dnů a určitě i déle. Ale nevím, protože se snědla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložená cuketa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5qDx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložená cuketa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5qDx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

mika59: Děkuji, cuketu jsem včera utrhla, tak vyzkouším.

Nadja: Myslím, že ne, jen obyč. ocet je silnější. Dát ho méně, prostě podle chuti.

Máš zkušenost s obyčejným lihovým octem?
Jsem na chatě (obchod daleko) a nemám jablečný ocet - když dám menší množství obyčejného octa, nepokazím tím chuť výsledného díla?

Suroviny:
cuketa, cibule, ocet jablečný, cukr, sůl, semínka hořčičná, kurkuma, česnek sušený, koření chilli sušené

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu