Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš s Talašovým kysaným zelím

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Akademie kvality Akademie kvality

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 589 kJ /
1 814 kcal
Bílkoviny123,02 g
Tuky108,87 g
Vláknina23,79 g
Cholesterol 511 mg
Sodík 364 mg
Sůl0,68 g
Sacharidy78,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozehřejte sádlo a orestujte na něm pokrájenou cibuli s přisypaným kmínem a mletou paprikou. Krok 2: Přidejte maso a nechte ho zatáhnout. Pak přihoďte česnek, zaprašte moukou a osolte. Ještě pár minut restujte a přidejte papriku. Krok 3: Zalijte polovinou vývaru, přidejte bobkové listy a duste cca půl hodiny. Krok 4: Přidejte vymačkané zelí a přilijte zbylý vývar. Duste cca hodinu. Krok 5: Vmíchejte smetanu pro zjemnění a nechte provařit. Následně osolte a opepřete. Krok 6: Podávejte s houskovým knedlíkem nebo oblíbeným pečivem

Kysané zelí je jednou z našich nejzdravějších a v sezóně zároveň nejlevnějších a nejdostupnějších potravin. Je velmi bohaté na betakaroten, vitamin C, B, E, K a na minerální látky a stopové prvky. Obsahuje bakterie mléčného kvašení a řadu fytochemikálií, které napomáhají správnému trávení.

Zveřejněno 17. 1. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský guláš s Talašovým kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/op7K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský guláš s Talašovým kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/op7K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Mohu se zeptat, proč je tady tento recept už po několikáté? Pro obnovení ? a pořád dokola? Už jsou tady dotazy z minulých dní..:-O

casino: :-) děkuji za informaci, myslela jsem si, že je to nějaká místní specialitka a že třeba do něj dávají něco navíc <3 hezký den :-K

Není nad domácí kvašené zelí:-Q Každý rok nám ho nakrouhají na počkání, dáme do kameninového sudu a je vystaráno až do léta<3

"Segedínský guláš s Talašovým kysaným zelím"
Talašovo zelí? se dělá tady u nás za Slivotínkem a slyším o něm poprvé (což zajisté nic neznamená, že ;-)
Marie Svarcova:
No, zkuste to vzít jako reklamu na REGIONÁLNÍ POTRAVINU :-8

:-) Segedín milujeme <3 čím je Talašovo zelí jiné ?, kýta je na to moc suchá lepší je ta plec segedín chce trochu mastného a trochu syrového zelí přidávám nakonec, <3 Recept i foto pěkné<3<3 :-K

Suroviny:
plec vepřová, sádlo, cibule, česnek, mouka hladká, zelí bílé kysané, paprika sušená sladká, bobkový list, kmín mletý, vývar hovězí, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu