Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 602 kJ / 622 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,14 g |
| Tuky | 54,06 g |
| Vláknina | 2,71 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 13 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 24,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuracie prsíčka okoreníme a osolíme z oboch strán.
Krok 2: Zmiešame olej, med, sezam a prelisovaný cesnak a potrieme mäso z jednej strany.
Krok 3: Na oleji opečieme mäso z oboch strán, najprv sezamovou stranou nahor, asi 5-6 minút z každej strany, podľa hrúbky mäsa.
Krok 4: Kuskus premiešame s lyžicou oleja a zalejeme vriacou vodou. Zakryjeme. Po 5 minútach načechráme vidličkou, zakryjeme a ešte 5 minút necháme stáť.
Krok 5: Mäso nakrájame na menšie kusy a podávame s kuskusom.
Bohato posypeme sekanou vňaťou.
Bohato posypeme sekanou vňaťou.
Zveřejněno 17. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sezamová prsíčka s kuskusem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j7kB
Moje poznámka
Sezamová prsíčka s kuskusem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j7kB
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 11 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 14 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 17 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 6 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 6 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 6 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 6 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 6 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 7 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 9 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
pepř,
sůl,
olej,
semínka sezamová,
med,
česnek,
kuskus,
olej,
nať petrželová
Komentáře (4)