Ovarová česnečka s bramborem a chlebovými krutonky
Česnečka je polévka, která tělo zahřeje a zároveň nás postaví na nohy. Připravíme ji z vepřového vývaru, s bramborami a opečenými krutonky z chleba. Část uvařeného masa dáme do polévky a zbytek naservírujeme jako ovar s křenem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 749 kJ / 1 613 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 185,10 g |
| Tuky | 25,77 g |
| Vláknina | 58,85 g |
| Cholesterol | 300 mg |
| Sodík | 481 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 151,95 g |
Postup přípravy
Část uvařeného masa nakrájíme na malé kousky a rozdělíme do talířů. Zalijeme horku polévkou a podáváme s krutonky. Další část masa podáváme jako ovar s křenem, hořčicí a chlebem.
Zveřejněno 1. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovarová česnečka s bramborem a chlebovými krutonky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prmy
Moje poznámka
Ovarová česnečka s bramborem a chlebovými krutonky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prmy
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 3 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 18 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 19 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 21 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 22 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 1 hodinou
Koňakové řezy
janatka před 2 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 3 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 3 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 11 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 12 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 14 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 14 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 14 hodinami
Suroviny:
maso vepřové,
brambory,
pórek,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř černý,
česnek,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
krutony,
olej,
petržel
Komentáře (3)