Vepřové srdce v jemné omáčce
Vepřové srdce nemusí být opomíjenou surovinou - pokud ho umíme chutně připravit. Základem je pečlivé očištění masa, trpělivé povaření a skvěle vychucená omáčka. Přesně taková, jaká na vás čeká na konci tohoto receptu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 821 kJ / 1 391 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,34 g |
| Tuky | 120,14 g |
| Vláknina | 24,41 g |
| Cholesterol | 179 mg |
| Sodík | 2,04 g |
| Sůl | 5,02 g |
| Sacharidy | 51,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srdce důkladně očistíme od sraženin a tuhých částí. Vložíme do hrnce se studenou vodou, očištěnou zeleninou a kořením. Vaříme úplně doměkka.
Krok 2: Mezitím nakrájíme slaninu a cibuli na malé kousky. Špek rozpustíme, přidáme cibuli a když začne být zlatavá, přidáme cukr.
Krok 3: Mícháme asi minutku a přisypeme papriku a po zamíchání hořčici. Opět promícháme a vsypeme mouku. Minutku restujeme a odstavíme.
Krok 4: Odebereme cca 2-3 hrnky vývaru ze srdce a přidáme k základu. Vše přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut. Maso nakrájíme na kousky a odložíme.
Krok 5: Koření z omáčky vyjmeme a zeleninu z vývaru přidáme do omáčky. Vše ponorným mixérem rozmixujeme. Smetany smícháme a přidáme k nim trochu horké omáčky.
Krok 6: Nakonec vše smícháme, vložíme zpět připravené srdce a společně krátce povaříme. Dochutíme a podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Zveřejněno 31. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové srdce v jemné omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LMOr
Moje poznámka
Vepřové srdce v jemné omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LMOr
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 4 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 5 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 7 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 8 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 9 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 30 minutami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 31 minutami
Vosí hnízda
RNiklova před 46 minutami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 48 minutami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 53 minutami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
H33inrich před 1 hodinou
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 1 hodinou
Babiččina čočková polévka
pesmax před 2 hodinami
Suroviny:
srdce vepřové,
mrkev,
celer,
petržel,
koření nové koření,
pepř,
jalovec,
bobkový list,
cibule,
sůl,
cibule,
špek,
máslo,
cukr hnědý,
hořčice,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná
Komentáře (8)