Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mexická rýže

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

11. 8. 2015 17:33

Suroviny

Porce: 6 - 8 porcí

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota5 103 kJ / 1 220 kcal
Bílkoviny22,42 g
Tuky24,00 g
Vláknina11,24 g
Cholesterol26 mg
Sodík379 mg
Sůl0,98 g
Sacharidy222,86 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Nadia22

19. 8. 2015 02:13

Drobku, taky ziju v Kalifornii, uz 30 let, ale za slovicka se nechytam. Myslim, ze je to dobry zaklad pro mexickou ryzi, pro ceske kucharky. Taky si doma delam burritos. Kdo ma rad, tak si misto bujonu da kureci vyvar, a ja pridavam jedno nadrobno nasekane rajce. Mam tam rada ty kousky. Ale s tim rimskym kminem (cumin)opravdu opatrne. Ja bych na to mnozstvi ryze dala opravdu jenom 1/4 lzicky maximalne. A bez masla, vice panenskeho oleje. Ale to uz zase zalezi na kazdem, kdo jak rad.Pro zajimavost, v Mexiku i v Kalifornii rikaji listkum koriandru cilantro.....:yes:

chute-sveta.cz

12. 8. 2015 13:02

Drobek:já též, a dovolím si kontrovat, protože těch různých pseudo mexických pokrmů - rýží, sals a vůbec jídel je všude spousta. Ano, záleží k čemu, na co mám zrovna chuť, ale podle mě je to ta nejlepší základní mexická rýže (a věřte, že jich mám vyzkoušených a odjedených skutečně hodně) a pokud vás slovo nejlepší uráží, tak mě to mrzí. :-(

Drobek

12. 8. 2015 11:42

Dovolím si přidat do komentáře link na rýži jak ji mám v kuchařce já. Je trochu jinak, hlavně ten začátek.http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=...
Ale zase, proč nejlepší, kdo to řek? Žil jsem dlouho v jižní Kalifornii, do Mexika dvacet minut autem, dost o Mexické kuchyni vím. Takž znám i lepší rýže a dávat k receptům titul nejlepší se prostě nedělá.

jarda Kadic

11. 8. 2015 18:42

chute-sveta.cz: tak to už beru:-K:-K:

chute-sveta.cz

11. 8. 2015 18:21

jarda Kadic: Jardo, ten link na koriandr je špatně, ale nelze odstranit. :-( Slovo koriandr automaticky vede na tu stránku. Má to být čerstvý nasekaný koriandr, tedy zelené lístky.

jarda Kadic

11. 8. 2015 18:09

Ta rýže vypadá fakt nádherně,akorát mě tam zarazilo množství koriandru.Fakt tolik?

hazel

11. 8. 2015 17:53

Dnes tuto ryzi zkusim. Jedli jsme podobnou v Mexiku a je skutecne vyborna. Dik za recepis.

Hella

11. 8. 2015 17:44

Vítám tě mezi námi, Jarko!(všichni si tykáme) Až dnes jsem si tě tady všimla. Ráda chodím na tvoje stránky a jsem ráda, když svoje báječné recepty budou i tady.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Další recepty

Tématické fráze: mexická rýže mexická rýže nejlepší recept jaka je nejlpsi ryye dochuceni rýže nejlepší ryze ryze mexiko mexica rýže recepty s rýží mexická pánev dušená rýže rýže recepty mexická rýže recepty rýže ala mexiko rýže recepty ryže skalifornie recept na nejlepší rýži rýže mexico recept nejlepsi rýže nejlepší recepty s rýží rýže recept recept rýže mexiko

Suroviny: rýže, bujon kuřecí, voda, máslo, olej olivový, cibule, česnek, protlak rajský, šťáva limetková, koriandr, římský kmín mletý, sůl

TopRecepty.cz

Mexická rýže

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9mZ3