Babiččina polévka ze slepičího vývaru (alá miliónová)
Babiččina polévka ze slepičího vývaru je pokladem české kuchyně, který zahřeje tělo i duši. Tato sytá polévka je připravována ze slepičího vývaru, plného bohatých chutí a vůní, které vám připomenou dětství a chvíle strávené u babiččina stolu.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 652 kJ / 873 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,28 g |
Tuky | 71,39 g |
Vláknina | 2,35 g |
Cholesterol | 671 mg |
Sodík | 257 mg |
Sůl | 0,52 g |
Sacharidy | 30,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu očistíme a nastrouháme na jemných slzičkách struhadla. Do rozehřátého hrnce dáme máslo, přidáme zeleninu, po chvilce přisypeme krupičku za stálého míchání restujeme cca
3-5 minut. Krok 2: Zalijeme teplým vývarem a osolíme. Přidala jsem jeden řapík celeru jemně nasekaný (babička dávala celý stonek celerové natě, který po uvaření odstranila). Krok 3: Přivedeme k varu a na mírném stupni tepla vaříme do změknutí zeleniny. Do hrnečku rozklepneme vejce a vidličkou rozšleháme. Když je zelenina měkká (za pár minut), polévku odstavíme, vlijeme připravená vejce, promícháme a dochutíme solí, pepřem a bylinkami.
3-5 minut. Krok 2: Zalijeme teplým vývarem a osolíme. Přidala jsem jeden řapík celeru jemně nasekaný (babička dávala celý stonek celerové natě, který po uvaření odstranila). Krok 3: Přivedeme k varu a na mírném stupni tepla vaříme do změknutí zeleniny. Do hrnečku rozklepneme vejce a vidličkou rozšleháme. Když je zelenina měkká (za pár minut), polévku odstavíme, vlijeme připravená vejce, promícháme a dochutíme solí, pepřem a bylinkami.
Zveřejněno 26. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččina polévka ze slepičího vývaru (alá miliónová)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRQQK
Moje poznámka
Babiččina polévka ze slepičího vývaru (alá miliónová)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRQQK
Nejnovější recepty
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 2 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 2 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 3 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 3 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 3 hodinami
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 2 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 2 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 2 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 3 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 3 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 3 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 5 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 5 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 6 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 6 hodinami
Suroviny:
vývar drůbeží,
mrkev,
petržel,
celer,
celer,
máslo,
krupice dětská,
pepř mletý,
sůl,
vejce,
libeček
Komentáře (16)