Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Limitovaná mikulášská nabídka

Do obchodu

Podvodnice, cukroví z těsta kynutého pod vodou

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min Plus kynutí

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, Plus kynutí)

28. 8. 2022 23:54

Suroviny pro 5 plechů

5 plechů

Nutriční hodnoty

Energie13 307 kJ / 3 180 kcal
Bílkoviny53,56 g
Tuky189,65 g
Vláknina14,40 g
Cholesterol 5 mg
Sodík 806 mg
Sůl1,99 g
Sacharidy307,61 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

1 ČL = 1 čajová lžička

1 PL = 1 polévková lžíce

rcp pro Julii na vyzkoušení

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Alenka60

22. 9. 2022 10:44

Alzbetina Prk.: pamätám, že to pečivo bolo veľmi bledé aj upečené. A veľmi krehké. Vždy sme to skúšali len tak, že odspodu to bolo trochu ružové. Ale tá babračka stála zato!;-)

Alzbetina Prk.

22. 9. 2022 10:33

Alenka60: zkoušela jsem je teď o víkendu péct. Na chuť ok, ale tvary nic moc, těsto se trhalo a pak jsem taky měla problém poznat, kdy je to správně upečené. Buď se mi to zdálo nedopečené nebo pak až moc křehké. No snědly se a udělám někdy další pokus. Horké jsem je namočila do rumové vody a pak co moučkového cukru s cukrem s rumovou příchutí

Alenka60

22. 9. 2022 10:01

Alzbetina Prk.: Moja mamička toto pečivo tiež piekla a horúce namáčala do alkoholu, väčšinou do slivovice a potom do práškového cukru. Dalo sa z toho aj trochu opiť, ale neskôr to malo len len jemnú vôňu. Milovali sme to hlavne pre ten nalepený cukor.<3

Oskerova Julia

31. 8. 2022 13:10

Alzbetina Prk.: Zdravím. S tou rumovou vodou som neskúšala, rumovú vôňu mám spojenú so zimou a s čajom, tak príležitostne skúsim aj tvoj postup<3

Oskerova Julia

31. 8. 2022 13:04

Nadja: Ďakujem, že si sem recept vložila:-*. Chutí nám aj tvoja sladká verzia, cesto je univerzálne, keď doňho nedáš veľa soli. V sladkej verzii mi to pripomína keksíky z múky, hery a bieleho vína, ktoré sa tiež obaľujú v cukre- robievam ako vianočné pečivo, tiež veľmi starý recept.:-K

Nadja Nadja

31. 8. 2022 12:33

Oskerova Julia: :-K Julinko, děkuji za moc hezké fotky. Myslím, že na druhu mouky tolik nezáleží, já teď většinou peču z polohrubé (i vánoční cukroví), i když v rcp je hladká. A co sladká verze - chutnala?

Oskerova Julia

31. 8. 2022 11:48

Nadja: Ahoj, dnes som na zaťovu žiadosť znova piekla slanú verziu- tyčinky so syrom , ale skúsila som najskôr na suchom plechu zopár kúskov, ktoré som obalila v cukre a výborné cesto na obe verzie. Len som podľa zvyku urobila z polohrubej múky . Skúsila som pridať fotku.

Nadja Nadja

29. 8. 2022 23:51

Alzbetina Prk.: ;-) Pokud je spácháš, tak, pokud můžu, bych poprosila o foto. A přeji Ti dobrou chuť.

Alzbetina Prk.

29. 8. 2022 17:35

Tohle bylo oblíbené pečivo mé maminky, tedy asi pořád je, akorát že ho už tak počítám 20-30 let nepekla :-D. My jsme doma vykrajovaly kolečka, ty se horké namočily do rumové vody a pak teprve obalily v moučkovém cukru. Já je snad o víkendu budu muset udělat!

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka hladká, sůl, tuk, droždí, cukr, mléko, cukr moučkový, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Podvodnice, cukroví z těsta kynutého pod vodou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/738ww