Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 785 kJ / 1 622 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,71 g |
Tuky | 131,25 g |
Vláknina | 80,00 g |
Cholesterol | 788 mg |
Sodík | 248 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 48,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Chřest oloupejte ostrým nožem nebo škrabkou směrem od vrchní části dolů. Začněte asi 1-2cm pod vrchní částí a to velmi slabou vrstvou. Na konci chřestu vrstvu trochu zesilte. Dřevnaté části odřízněte.
Krok 2: Do velkého hrnce nalijte vodu a osolte velkou špetkou soli. Chřest upravte do svazků, vložte do hrnce a vařte při mírné teplotě podle tloušťky výhonků 10-15 minut do měkka. Hrnec při vaření přikryjte poklicí.
Krok 3: Máslo rozpusťte při mírné teplotě - nesmí zhnědnout! Vzniklou pěnu odstraňte a máslo nechte zchladnout na vlažnou teplotu.
Krok 4: Vaječné žloutky a vodu dejte do kulaté mísy, která zapadá do většího hrnce, ale nedotýká se jeho dna. Do hrnce pak nalijte tolik vody, aby dno mísy bylo právě nad hladinou a vodu přiveďte do varu. Vaječné žloutky ušlehejte na tuhý pěnový krém.
Krok 5: K našlehaným žloutkům přimíchávejte po kapkách máslo. Jakmile začne žloutková hmota houstnout, máslo do ní nalijte tenkým pramínkem. Hmotu stále míchejte, aby se nesrazila.
Krok 6: Vše ochuťte citronovou šťávou, pepřem, osolte a nechte lehce vychladnout. Nakonec přimíchejte polotuhou smetanu.
Krok 7: Okapaný chřest podávejte s vlažnou omáčkou a novými brambory.
Zveřejněno 20. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chřest s omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6gNL
Moje poznámka
Chřest s omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6gNL
Nejnovější recepty
Meruňkový páj
Přidáno před 1 hodinou
Třešňový džem s griotkou
Přidáno před 3 hodinami
Rebarborový džem s hodně zralými jahodami
Přidáno před 3 hodinami
Pikantní angreštový džem s ostružinami
Přidáno před 3 hodinami
Banánovo-meruňková marmeláda s meduňkou
Přidáno před 3 hodinami
Mirabelky ve vlastní šťávě
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hop do vody - přílohové noky
hanaw před 44 minutami
Cuketová omáčka na špagety
rejt9 před 1 hodinou
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Olympus před 3 hodinami
Propadlá pudinková buchta s jahodami
collins před 3 hodinami
Vdolky naší holky
Martina S. před 5 hodinami
Květákové placičky
Linova před 5 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
Konsel před 6 hodinami
Uzené pečené koleno
Vladka16 před 6 hodinami
Rychlé tvarohové knedlíky
Janina007 před 6 hodinami
Suroviny:
chřest bíly,
sůl,
cukr,
máslo,
máslo,
žloutek,
voda,
šťáva citronová,
sůl,
pepř cayenský,
smetana
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.