Mušle na víně
Milujete mořské plody? Slávky jsou nízkokalorické a hodnotné jídlo, které je jednoduché, lahodné a rychle hotové. Překvapte své blízké výborným a originálním jídlem, které se třeba stane součástí vašeho jídelníčku.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 215 kJ / 1 963 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,20 g |
| Tuky | 130,28 g |
| Vláknina | 9,80 g |
| Cholesterol | 1,50 g |
| Sodík | 3,73 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 52,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozehřejeme olej. Zprvu jen restujeme šalotku tak 5 minut. V závěru přidáme plátky česneku, aby vše rozvoněl. Pozor, dlouhé restování způsobí, že česnek zhořkne.
Krok 2: Do orestované šalotky vložíme mušle.
Krok 3: Zalijeme bílým suchým vínem, přidáme nasekanou petrželku a vaříme na středním plameni 5 až 7 minut, zakryté.
Krok 4: POZOR! Mušle, které se při vaření neotevřely neservírujte, musí z kola ven! Ani se je nepokoušejte otvírat, prostě je vyhoďte.
Krok 5: Hotovo. Můžeme servírovat. Mušle přendáme do talíře a zalijeme omáčkou. Přílohou může být bageta nebo i smažené hranolky. Mušle si z talíře vyjmeme rukou, nabereme do její poloviny i omáčku. Při takovém servírování počítejte s miskou s vodou na stole a zásobou ubrousků.
Zveřejněno 29. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mušle na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxj33
Moje poznámka
Mušle na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxj33
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 11 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 12 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 15 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 16 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 5 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 6 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 8 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 8 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 8 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 8 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 8 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 9 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 9 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 9 hodinami
Suroviny:
slávky,
olej olivový,
cibule šalotka,
česnek,
petrželka,
víno bílé suché,
pepř,
sůl,
bageta
Komentáře (1)