Mušle na víně
Milujete mořské plody? Slávky jsou nízkokalorické a hodnotné jídlo, které je jednoduché, lahodné a rychle hotové. Překvapte své blízké výborným a originálním jídlem, které se třeba stane součástí vašeho jídelníčku.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 215 kJ / 1 963 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,20 g |
Tuky | 130,28 g |
Vláknina | 9,80 g |
Cholesterol | 1,50 g |
Sodík | 3,73 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 52,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozehřejeme olej. Zprvu jen restujeme šalotku tak 5 minut. V závěru přidáme plátky česneku, aby vše rozvoněl. Pozor, dlouhé restování způsobí, že česnek zhořkne.
Krok 2: Do orestované šalotky vložíme mušle.
Krok 3: Zalijeme bílým suchým vínem, přidáme nasekanou petrželku a vaříme na středním plameni 5 až 7 minut, zakryté.
Krok 4: POZOR! Mušle, které se při vaření neotevřely neservírujte, musí z kola ven! Ani se je nepokoušejte otvírat, prostě je vyhoďte.
Krok 5: Hotovo. Můžeme servírovat. Mušle přendáme do talíře a zalijeme omáčkou. Přílohou může být bageta nebo i smažené hranolky. Mušle si z talíře vyjmeme rukou, nabereme do její poloviny i omáčku. Při takovém servírování počítejte s miskou s vodou na stole a zásobou ubrousků.
Zveřejněno 29. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mušle na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxj33
Moje poznámka
Mušle na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxj33
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 19 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 13 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 18 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Suroviny:
slávky,
olej olivový,
cibule šalotka,
česnek,
petrželka,
víno bílé suché,
pepř,
sůl,
bageta
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.