Mušle na víně
Milujete mořské plody? Slávky jsou nízkokalorické a hodnotné jídlo, které je jednoduché, lahodné a rychle hotové. Překvapte své blízké výborným a originálním jídlem, které se třeba stane součástí vašeho jídelníčku.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 215 kJ / 1 963 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,20 g |
Tuky | 130,28 g |
Vláknina | 9,80 g |
Cholesterol | 1,50 g |
Sodík | 3,73 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 52,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozehřejeme olej. Zprvu jen restujeme šalotku tak 5 minut. V závěru přidáme plátky česneku, aby vše rozvoněl. Pozor, dlouhé restování způsobí, že česnek zhořkne.
Krok 2: Do orestované šalotky vložíme mušle.
Krok 3: Zalijeme bílým suchým vínem, přidáme nasekanou petrželku a vaříme na středním plameni 5 až 7 minut, zakryté.
Krok 4: POZOR! Mušle, které se při vaření neotevřely neservírujte, musí z kola ven! Ani se je nepokoušejte otvírat, prostě je vyhoďte.
Krok 5: Hotovo. Můžeme servírovat. Mušle přendáme do talíře a zalijeme omáčkou. Přílohou může být bageta nebo i smažené hranolky. Mušle si z talíře vyjmeme rukou, nabereme do její poloviny i omáčku. Při takovém servírování počítejte s miskou s vodou na stole a zásobou ubrousků.
Zveřejněno 29. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mušle na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxj33
Moje poznámka
Mušle na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxj33
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 16 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 17 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 17 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 1 hodinou
Kedlubnové zelí
Merylas před 2 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 3 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 18 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 19 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 21 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 22 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 22 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 23 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 23 hodinami
Suroviny:
slávky,
olej olivový,
cibule šalotka,
česnek,
petrželka,
víno bílé suché,
pepř,
sůl,
bageta
Komentáře (1)