Lehký broskvový dort s tvarohem a ricottou
Teplé a slunečné dny si doslova žádají lehké a ovocné zákusky. A kombinace nadýchaného piškotu, jemného tvarohu s ricottou a sladkých broskví je tím pravým, co potěší mlsné jazýčky. Na letní oslavu jako dělané.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 008 kJ / 1 914 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,34 g |
Tuky | 69,75 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 982 mg |
Sodík | 746 mg |
Sůl | 2,09 g |
Sacharidy | 202,43 g |
Postup přípravy
Nalijeme do formy/pekáče, který jsme předem vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme na 180 °C, dokud těsto není hotové (cca 20-30 minut). Krok 2: Během pečení přichystáme náplň, na kterou smícháme tvarohy s ricottou a cukrem a dobře promícháme.
Navíc můžeme do tvarohů vmíchat dvě, na drobné kousky nakrájené, broskve. Krok 3: Po upečení korpus rozkrojíme a necháme vychladnout. Krok 4: Po vychladnutí namažeme spodní díl půlkou náplně, poskládáme nakrájené broskve a přikryjeme druhou půlkou korpusu. Tam postup opakujeme - domažeme zbytek náplně a naskládáme zbytek broskví. Krok 5: Podle návodu uděláme dortové želé, do kterého místo vody nalejeme ovocnou šťávu z broskví a poté vrch dortu přelejeme a necháme ztuhnout.
Zveřejněno 3. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lehký broskvový dort s tvarohem a ricottou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk0JL
Moje poznámka
Lehký broskvový dort s tvarohem a ricottou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk0JL
Nejnovější recepty
Čočka beluga s kořenovou zeleninou a pošírovaným vejcem
Přidáno před 5 hodinami
Linecké pro zamilované
Přidáno před 18 hodinami
Čočková polévka s bulgurem
Přidáno před 18 hodinami
Slaný koláč s hráškem
Přidáno před 19 hodinami
Barevná srdíčka s perníkovou příchutí
Přidáno před 19 hodinami
Utopenci pro zamilované
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Správně připravená jíška polévku krásně zahustí. Důležitý je poměr tuku a mouky i doba smažení
Bavorské Apfelkücherl aneb Smažené jablečné kroužky: Masopustní specialita voní skořicí a hotová je raz dva
Adolf Hitler jedl maso jen výjimečně a údajně měl v plánu po vítězství ve válce proměnit Němce ve vegetariánský národ
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosový koláč s pudinkem a drobenkou
wimra před 12 minutami
Šunkofleky II
Jan Nemec před 26 minutami
Zapékané těstoviny s tuňákem
Kdyzjehlad před 2 hodinami
Zapékané brambory s tvarůžky a kuřecími játry
skopek před 3 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
lunav1 před 3 hodinami
Dušená mrkev
lunav1 před 3 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
lunav1 před 3 hodinami
Vepřové kostky na kmíně a mrkvi
tara23 před 4 hodinami
Hrnečková buchta s ovocem
Theodora před 7 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Obeson před 7 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
tuk,
mouka hrubá,
tvaroh,
tvaroh,
sýr ricotta,
cukr vanilkový,
broskve,
želé dortové
Komentáře