Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní, osvěžující okurkové gazpacho

Gazpacho je španělský tekutý salát z čerstvé zeleniny původem z Andalusie. Podává se vychlazené, a to buďto jako studená polévka, nebo jako hustý nápoj v širokých sklenicích. Zajisté vás v horkém létě příjemně osvěží.

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

13. 7. 2023 07:16

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie549 kJ / 131 kcal
Bílkoviny4,40 g
Tuky5,84 g
Vláknina12,68 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 41 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy12,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Gazpacho mám zapsané jako vzpomínku na někdejší dovolenou ve Španělsku. Upraveno podle naší chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zuzi777a zuzi777a (moderátorka)

13. 7. 2023 08:53

Gaspacho ze samotné okurky jsem ještě nezkoušela. Je čas zkusit! :-*

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: okurka čerstvá, paprika kozí roh pálivá, cibulka jarní, česnek, avokádo, šťáva limetková, sůl, pepř mletý, smetana zakysaná, ořechy lískové, pepř růžový, olej olivový, bazalka čerstvá

TopRecepty.cz

Letní, osvěžující okurkové gazpacho

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDQ7V