Plecko v copánku s růžičkovou kapustou
Velmi efektně působí maso spletené do copánků. Proložení uzeným česnekovým bokem maso nádherně ovoní. Také nebude vysušené. Přílohou, která se dohotoví společně, jsou křupavé sladké kapustičky. Tato kombinace vás dostane.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 396 kJ / 573 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,36 g |
Tuky | 17,93 g |
Vláknina | 32,30 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 68,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno a stroužky česneku prolisujeme.
Krok 2: Plátky masa očistíme, osušíme, naklepeme a osolíme. Na prkýnku si je otočíme delší stranou k sobě a každý plátek masa rozřízneme na 3 pruhy. Nedořízneme až ke konci, na okraji necháme cca 2 cm kousek masa v celku.
Krok 3: Na každý pruh položíme plátek česnekového boku a maso zapleteme do copánku. Na obou stranách zajistíme párátkem, aby se uzenina při pečení neposunula stranou.
Krok 4: Na rozehřátém sádle osmažíme do zlatavé barvy cibuli, přidáme česnek, promícháme a přendáme do pekáče.
Krok 5: Na cibulový základ položíme copánky, podlijeme vývarem a přiklopíme víkem. Pečeme cca 40 minut v předehřáté troubě na 175 °C.
Krok 6: Mezitím si nachystáme kapustičky. Kapustičkám odřízneme košťál a sloupneme nehezké svrchní lístky. Celé kapustičky dáme na 2 minuty do osolené vroucí vody. Poté je scedíme a dáme na chvilku do misky se studenou vodou.
Krok 7: Pekáček vytáhneme z trouby, odklopíme víko a kolem masa dáme scezené kapustičky. Copánky přelijeme šťávou a pekáček bez víka dáme nazpět do trouby. Teplotu zvýšíme a 10 minut dopékáme na barvu.
Krok 8: Na talíři přelijeme šťávou a obložíme kapustičkami. Na přílohu se hodí například šťouchané brambory s mrkví.
Zveřejněno 27. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plecko v copánku s růžičkovou kapustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER0n4
Moje poznámka
Plecko v copánku s růžičkovou kapustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER0n4
Nejnovější recepty
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno před 9 hodinami
Tvarohové nanuky
Přidáno před 15 hodinami
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno před 16 hodinami
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno 31. 7. 2025 13:11:14
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno 31. 7. 2025 13:01:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté povidlové koláče s drobenkou
Eva80 před 2 hodinami
Rychlá meruňková buchta
Denade před 3 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
Kocinka před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Sbotka před 5 hodinami
Jahodová zmrzlina
Sefiragold před 6 hodinami
Cuketový perník
Dodo86 před 6 hodinami
Cuketová buchta s tvarohem
jitulinek.s1 před 7 hodinami
Buchta s chutí koláče
knihomolka před 8 hodinami
Cuketový perník
sarkasj@seznam.cz před 8 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
česnek,
bok česnekový,
vývar masový,
kapusta růžičková,
sádlo,
sůl
Komentáře (5)