Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí listové těsto podle Mirky Slavíkové

Listové těsto využijeme při přípravě štrúdlů, šneků, různých dezertů i slaného pohoštění. Díky tomuto receptu ho zvládneme připravit i doma. Aby těsto správně lístkovalo, je potřeba ho střídavě překládat a nechat odpočívat v lednici.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 100 min

100 min (100 min příprava)

13. 3. 2024 20:07

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie21 887 kJ / 5 231 kcal
Bílkoviny64,33 g
Tuky385,33 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 4,03 g
Sůl10,03 g
Sacharidy368,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 3. 2024 19:13

RubyRom: Ano, našla jsem! Už mi je vše jasné, z toho videa je vidět, že se to jen jemně smísí, aby to drželo spolu. :-)

RubyRom RubyRom

16. 3. 2024 10:49

Veronika.Hrozna: Zkuste si najít video na googlu. Listové těsto podle Mirky Slavíkové, tam je krásně vidět postup.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 3. 2024 20:15

RubyRom: Propracovávat znamená mírně smísit, jen aby to drželo dohromady a dalo se to uložit do lednice? Rozumím dobře?

RubyRom RubyRom

14. 3. 2024 18:56

Veronika.Hrozna: prostě rukama promícháte ty tuhé studené kostky másla s ostatními surovinami a s moukou, aby se kostky moukou obalily.
Pak začněte propracovávat. Jak budete vyvalovat stále tam budou vidět kusy másla. Nechá se odpočinout a znovu vyvalovat a postupně se máslo zapracuje.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

14. 3. 2024 18:47

Já tomu postupu vůbec nerozumím, jak promíchat mouku s těmi kostkmi másla, ne smísit s těmi kostkami? Když se to smísí bude těsto, když ne, tak to bude jenom promíchaná směs mouky,másla, vody,žloutku, něco beztvarého, co ani nejde dát do lednice? ;-( Jsem naprosto zmtená!:-O

Marie Svarcova Marie Svarcova

14. 3. 2024 09:26

:-)<3:yes::yes: Složité to není ale náročné na čas. Dělávala ho takto už moje mamka ale kde vzala recept netuším. Já ho dělala několikrát když bylo hodně času a opravdu je výborné . Podobně se dělá na svatební kremrole jen místo vody se dává bílé víno. :-K

RubyRom RubyRom

13. 3. 2024 22:01

Bayta: Já jsem si vždycky myslela, že domácí listové těsto je moc složité, ale vůbec to tak není. Rozhodně stojí za to si ho udělat. :-K

Bayta (moderátorka)

13. 3. 2024 21:25

Vypadá to docela jednoduše, pěkný recept :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka hladká, sůl, žloutek, voda, máslo

TopRecepty.cz

Domácí listové těsto podle Mirky Slavíkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYkOQ