Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Měkké a šťavnaté maso, které jde dobře od kosti, skvěle chutná díky dobře ochucené barbecue omáčce. Dlouhá příprava se v tomto případě rozhodně vyplatí. Žebra podáváme s opečeným chlebem a zajímavým salátem z celeru a jablek.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 663 kJ / 2 070 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,29 g |
Tuky | 138,41 g |
Vláknina | 26,98 g |
Cholesterol | 207 mg |
Sodík | 1,06 g |
Sůl | 2,69 g |
Sacharidy | 118,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí žebra potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a vložte na pekáči do trouby nebo grilu. Pečte odkryté při 200 °C 30 minut. Přidejte větvičku rozmarýnu, přiklopte poklicí nebo alobalem a pečte v troubě pomalu na 100 °C cca 7 hodin.
Krok 2: Žebra přendejte na talíř, výpek přelijte do hrnce a k výpeku přidejte papriku a ostatní ingredience na BBQ omáčku. Zalijte tmavým pivem a svařte do husté omáčky, dochuťte uzenou solí.
Krok 3: Troubu nebo gril rozpalte na 200 °C, žebra potřete ze všech stran BBQ omáčkou a pečte pod grilem či poklopem ještě cca 20 minut.
Krok 4: Celer nakrájejte na tenké nudličky, nebo nastrouhejte na jemném struhadle, cibuli nakrájejte na kostičky. Přidejte sůl, citronovou šťávu, vinný ocet a zlehka promačkejte. Poté smíchejte s oloupanými jablky nakrájenými na proužky, majonézou a zakysanou smetanou.
Krok 5: Žebra podávejte společně se salátem, BBQ omáčkou a opečeným chlebem.
Zveřejněno 18. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpXqr
Moje poznámka
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpXqr
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 3 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 4 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka
brtna před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 1 hodinou
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 2 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 2 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 2 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 3 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 4 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 5 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 5 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 5 hodinami
Suroviny:
žebro hovězí,
rozmarýn,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
melasa,
paprika sušená uzená,
protlak rajčatový,
ocet jablečný,
med,
hořčice plnotučná,
omáčka worcesterová,
pivo černé,
sůl uzená,
celer,
jablko,
cibule,
majonéza,
smetana zakysaná,
šťáva citronová,
ocet,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)