Kuřecí rolky se švestkami

Casimanta Kuchař:

2 porce Drůbeží maso 2 názory

43

Suroviny

2 ks kuřecích prsíček
5 dkg anglické slaniny
sušené švestky
grilovací koření
3 lžíce aperitivu
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa potřebujeme skutečně větší, aby se nám rolky či závitky dobře dělaly.

  2. Opláchneme je, osušíme a opatrně naklepeme přes mikrotenový sáček či potravinářskou folii. Před naklepáním je vhodné je v místě, kde je kuřecí prso vysoké, opatrně šikmo naříznout. Zvětší se tím plocha masa.

  3. Naklepané plátky masa po obou stranách osolíme a na straně, která přijde dovnitř, posypeme grilovacím kořením (nešetříme, asi ½ lžičky na plátek masa).

  4. Poklademe anglickou slaninou, položíme nakrájené švestky a co nejpevněji zarolujeme.

  5. Svážeme nití či upevníme jehlami na závitky nebo párátky, vzhledem ke křehkému kuřecímu masu je ta nit lepší.

  6. Na rozpáleném oleji rolky rychle opečeme po všech stranách a přesuneme do zapékací misky.

  7. Na každou rolku položíme tenký plátek másla a posypeme lístky tymiánu, podlijeme aperitivem.

  8. Vložíme do trouby a pečeme asi půl hodiny.

    Před podáváním ostraníme nitě. Jako příloha rýže se zeleninou, ale dobrá by byla i bramborová kaše s trochou do zlatova usmažené cibulky. Můžeme také jen se salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí rolky se švestkami

  • kudlova3 kudlova3

    :-p to musí byt mňamka, to si ukládám a bodík dávám:-D:-K:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Maso znám ve velmi podobné úpravě a je moc mňam:-p,tudíž ti letí první boďka;-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo