Koblihy plněné šunkou
Koblihy plněné šunkou jsou netypickým pojetím tradiční dozlatova vysmažené pochutiny. Kynuté těsto vykrojíme a naplníme oblíbenou uzeninou. Po usmažení je pak dozdobíme ještě sýrem a kečupem. Skvělá svačina i pohoštění na oslavu.
Suroviny pro 15 kusů
15kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 36 882 kJ / 8 815 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,69 g |
| Tuky | 821,36 g |
| Vláknina | 12,36 g |
| Cholesterol | 689 mg |
| Sodík | 2,59 g |
| Sůl | 6,24 g |
| Sacharidy | 253,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny nachystáme dostatečně dopředu, protože musí mít stejnou pokojovou teplotu.
Krok 2: Nejdříve připravíme kvásek z droždí, vlažného mléka, cukru a špetky z odvážené hrubé mouky. Necháme na teplém místě vzejít.
Krok 3: Změklé máslo se žloutky třeme do pěny. Pak přidáme zbývající mouku, vykynutý kvásek a osolíme. Uvařené brambory nastrouháme, smísíme s moukou, kváskem a utřeným máslem se žloutky. Propracované těsto pomoučíme a necháme vykynout.
Krok 4: Vykynuté těsto na pomoučeném válu rozválíme na sílu asi 2 cm. Kulatým vykrajovátkem nebo sklenkou vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme doprostřed jemně pokrájenou šunku a přiklopíme druhým kolečkem. Okraje koleček přitiskneme k sobě a sklenkou opravíme okraje koblih. Koblihy necháme ještě chvíli dokynout.
Krok 5: Než koblihy dokynou, dáme do vyššího hrnce rozpálit asi 750 ml oleje a koblihy v něm osmažíme. Při smažení samy vyplavou a dostanou krásnou zlatou barvu.
Krok 6: Po vyjmutí a osušení ubrouskem je na talíři zdobíme strouhaným sýrem nebo kečupem. Z tohoto množství vyrobíme asi 15 koblih.
Zveřejněno 27. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koblihy plněné šunkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Wz5
Moje poznámka
Koblihy plněné šunkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Wz5
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 13 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 13 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 13 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 13 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 14 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 16 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 16 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 17 hodinami
Suroviny:
droždí,
mléko,
cukr krupice,
mouka hrubá,
máslo,
žloutek,
brambory,
sůl,
olej,
šunka,
sýr strouhaný,
kečup sladký
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.