Suroviny pro 6 kusů
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 377 kJ / 2 002 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,75 g |
Tuky | 47,32 g |
Vláknina | 15,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,61 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 331,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozdrobené droždí rozmícháme spolu s cukrem v 50 ml vlažné vody a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Trvá to asi 15 minut.
Krok 2: V míse promícháme mouku, sůl, kvásek a olej. Postupně přiléváme asi 200-250 ml vlažné vody a propracováváme, až vznikne soudržné těsto.
Krok 3: Těsto přemístíme na pomoučený vál a důkladně ho prohněteme, aby bylo hladké, pružné a nelepilo se.
Krok 4: Vytvoříme bochánek, poprášíme ho moukou a přikryjeme čistou utěrkou. Necháme kynout hodinu až hodinu a půl, aby zdvojnásobilo objem.
Krok 5: Těsto rozdělíme na 6 dílů. Na pomoučeném válu pak každý rozválíme, případně vytvarujeme rukama na tenkou placku. Pomocí válečku přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 6: Vytvarujeme zvýšený okraj a těsto rychle poklademe zvolenými surovinami.
Krok 7: V troubě pečeme na 220-250 °C po dobu 10-15 minut. V horkovzdušné fritéze pečeme na
150-180 °C po dobu 8-14 minut. Krok 8: Po upečení pizzu sundáme z plechu a necháme 5 minut zchladnout. Pizzu rozkrájíme a můžeme servírovat.
150-180 °C po dobu 8-14 minut. Krok 8: Po upečení pizzu sundáme z plechu a necháme 5 minut zchladnout. Pizzu rozkrájíme a můžeme servírovat.
Zveřejněno 15. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí těsto na pizzu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNYWn
Moje poznámka
Domácí těsto na pizzu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNYWn
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 15 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 16 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 16 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 10 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 12 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 12 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 13 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 14 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 14 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 15 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 16 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 16 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 17 hodinami
Suroviny:
droždí čerstvé,
cukr krupice,
mouka hladká,
olej slunečnicový,
sůl,
voda
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.