Slzovka jako moučník
Slzovka jako moučník s jablky a šlehačkou je skvělou volbou pro ty, kteří hledají zdravější alternativu tradičních dezertů. Tento moučník kombinuje nutričně bohatou slzovku s jemně sladkými a šťavnatými jablky a nadýchanou šlehačkou, která dodává dezertu lehkost.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 757 kJ / 181 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,33 g |
Tuky | 2,26 g |
Vláknina | 8,60 g |
Cholesterol | 3 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 34,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slzovku uvaříme do měkka ve slané vodě.
Krok 2: Na máslo v kastrůlku přidáme na kostičky pokrájená jablka s trochou cukru nebo stévie, skořici, promícháme a chvíli restujeme. Po vypnutí přimícháme do změklých jablek slzovku pro čtyři porce a citronovou šťávu.
Krok 3: Porce nandáme do misek, ozdobíme šlehačkou ořechy a ovocem.
Zveřejněno 1. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slzovka jako moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRnNY
Moje poznámka
Slzovka jako moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRnNY
Nejnovější recepty
Křenové fazole s kuřecím masem
Přidáno před 12 hodinami
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 16 hodinami
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno před 16 hodinami
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 17 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Květák v pivním těstíčku s opečeným bramborem a slaninou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Králík pikant
kimlo před 47 minutami
Buchtičky se šodó
petrmelichar851206 před 4 hodinami
Mrkvové muffiny nebo koláč
Susanna před 5 hodinami
Farmářovo podzimní kuře
Pedros před 5 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
JanieR před 6 hodinami
Chutné vafle
Andredka před 14 hodinami
Lahodná pomazánka z uzené makrely
KocourLucifer před 16 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
oligarda před 16 hodinami
Nadýchaný perník
walnutka před 16 hodinami
Suroviny:
sůl,
jablko,
máslo,
skořice,
cukr,
šťáva citronová,
ovoce,
šlehačka,
ořechy vlašské
Komentáře (1)