Švestky ve vlastní šťávě
Dostali jste chuť na švestkový koláč, ale sezóna švestek je ještě daleko? Vyzkoušejte tento recept a mějte švestky stále po ruce. Švestkové koláče, buchty či bublaniny si můžete užívat po celý rok.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vhodné na buchty, koláče i jen tak, na mls. Na 7 dl sklenici asi lžíce cukru.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 10. 2022 21:12
Mama-mia: díky za zprávu
5. 10. 2022 20:45
Skvělý nápad, asi jsem objevila Ameriku, ale tento způsob zavaření švestek jsem neznala. Po dvou měsících od zavaření jsem švestky použila do koláče a chuťově jsou snad ještě lepší, než čerstvé. Děkuji za recept a hodnotím 5*
23. 9. 2012 17:19
Giruska: samozřejmě, že tam bude šťávy málo (není to kompot), ale takhle se švestky zavařují na koláče a buchty a na ně šťávu nepotřebuješ
22. 9. 2012 14:19
Dotaz - musím se zeptat - nebude tam té šťávy málo, když se dá jen jedna lžička? Jsem zavařovač-začátečník, tak mne, prosím, nekamenujte.
22. 9. 2012 14:18
Dotaz - musím se zeptat - nebude tam té šťávy málo, když se dá jen jedna lžička? Jsem zavařovač-začátečník, tak mne, prosím, nekamenujte.
18. 9. 2011 16:24
misi:
misi:pokud máte zavařovací hrnec,dává se vody po rošt,jinak stačí 4 - 5cm v jakémkoli hrnci s poklicí,ale pod sklenice dát hadr (utěrku)aby nepraskly.
misi:pokud máte zavařovací hrnec,dává se vody po rošt,jinak stačí 4 - 5cm v jakémkoli hrnci s poklicí,ale pod sklenice dát hadr (utěrku)aby nepraskly.
10. 8. 2011 15:47
misi: já dělám ovoce jen ve vlastní šťávě - takže - takhle to dělám já: pokud toho mám málo a vejdou se mi sklenice do nějakého hrnce a aby se nedotýkaly, tak dám vody jen tolik, aby to nepřetékalo při perlení vody. Větší množství dám do trouby, na pekáč utěrku, postavím sklenice a zas jen tolik vody, aby to nevytékalo
10. 8. 2011 15:39
skoda ze ve vsech receptech na zavarovani se pise a varime nikde s euz nedoctu jak hodne musi byt sklenice ponoreny do vody skoda ze se porad zapomina na lidi co zacinaj a neni to jen s varenim u okleteni apod bohuzekl tez jsou navody psany pro zkuseny no nic jdu zjistovat dal ...
5. 9. 2010 09:08
Včera dělala tyto švestky dcera. Loni jsme měli 30 sklenic z vlastních švestek, letos jen 13 z kupovaných. Do každé sklenice dáme 1 lžíci cukru, 1 lžíci studené vody, 1 lžíci rumu, 1 hřebíček a kousek celé skořice. Zavařujeme 20 minut při 80-85 stupních a je to zcela dostačující. Dovoluji si přidat fotky a bodík. +5 Jsou bezvadné do koláčů a jakýchkoliv sladkých nákypů, ten nálev v nich zrosolovatí.
14. 8. 2010 13:05
Práve som zavarila,len som pridala trochu viac vody.Niektoré poháre som ešte prekladala hruškami a tam som nasypala trošičku škorice,budú sa používať na koláče
5. 9. 2009 07:09
Příště. (dnes a zejtra) zavařovací čas raději trochu prodloužíme. Asi jsi mne vystašila a bylo vy škoda práce a surovin. Václav
4. 9. 2009 09:55
Přidávám kousek ofocené stránky z "chytré knihy", třeba pro ty, co zavařují poprvé......ovoce zavařené ve vlastní šťávě.
3. 9. 2009 20:03
Já je mám ještě z loňska a je to super na koláče. Nicméně, fajné jsou i zamražené a z těch se zase lépe dělají knedlíky, když nejsou úplně rozmražené. Jo a taky je dělám jen na chycení víček, asi jsem měla štěstí, nic se mi nezkazilo
3. 9. 2009 18:31
I do knedlíků budou dobré +
3. 9. 2009 17:19
Tak tento způsob zkusím, hlavně jako zásobu na koláče + 1.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 5 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 6 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno 6. 5. 2024 12:15
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Právě bylo uvařeno:
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
eskymak uvařila před 8 minutami
Mini Pavlova
Mirka H uvařila před 25 minutami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova uvařila před 37 minutami
Nejjednodušší rajčatová omáčka na těstoviny z italské kuchařky
BronislavaP uvařila před 46 minutami
Skořicové šneky
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Piškotový korpus
Standula002 uvařila před 1 hodinou
Vepřové kostky na houbách
Petra Dvor. uvařila před 2 hodinami
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Carolka409 uvařil před 2 hodinami
Kuřecí smetanový pekáček
slavka744 uvařila před 3 hodinami
Rybí salát podle ČSN z roku 1967
Alvinsatya uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ze švestek kromě koláčů a knedlíků můžeme vyrobit skvělá povidla nebo je usušit
Slavná americká pink lemonade se připravuje z citronů, skvěle osvěží a typicky růžovou barvu jí dodá netradiční surovina
Knedlíky a koláče nejsou jediné dobroty, které můžeme vytvořit ze švestek
Další recepty
Tématické fráze: zavařování švestek zavařování švestek ve vlastní šťávě zavařujeme švestky zavařené švestky jak zavařit švestky zavaření švestek zavarene svestky recept recept na zavarovani svestek švestky zavařování jak dlouho zavařujeme švestky recepty na zavařování švestky zavařování švestek bez vody švestky zavařené zavarovani svestek bez cukru zavařování švestek na koláč zavařované švestky zavařování švestky zavařování švestek na buchty švestky recepty jak se zavaruji svestky
Švestky ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kZ3v
18 názorů