Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustičky v omáčce z jadelu

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 9. 2009 18:55

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 218 kJ / 1 247 kcal
Bílkoviny98,90 g
Tuky42,40 g
Vláknina34,80 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 3,21 g
Sůl7,50 g
Sacharidy100,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

V prvních okamžicích po vsypání jadelu se začnou tvořit "slepence" sýra. Ty se během doby přípravy ale zcela rozpustí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eliza Eliza

3. 9. 2009 20:00

Výbušná, tak si uvař jen pro sebe...;-) Tímhle způsobem jsem rodinu naučila jíst spoustu věcí, protože když jsem si sedla ke stolu s něčím jiným, měli pocit, že je o něco chci ošidit a ochutnávali mi z talíře...:-D Už proto, že jsem tak známá svojí mlsností ;-):-*.

Eliza Eliza

3. 9. 2009 19:55

Janko, jadel je tvrdý, řekla bych velmi tvrdý, slaný sýr bílé barvy, prodává se zatočený v takový tlustý cop. Určitě ho mají v supermarketech v pultovém prodeji. Někdy se prodává i zatavený, ale ten je měkčí a není tolik slaný. Myslím, že tenhle druh by se v omáčce nerozpouštěl tak snadno. Čím by ho šlo nahradit, to nevím, ten recept je na jeho chuti založený. Ale použít lze i niva, snad i balkán nebo spíš feta.
Jani, ano, můj nápad, ale letitý - někdy z počátků mého vaření. Teď jsem se k němu vrátila, protože Dominik se stal "téměř-vegetariánem", tak pro něj musím vymýšlet něco ze zeleniny nebo luštěnin.

Jana Pá

3. 9. 2009 19:48

Takže , Jani R. znáš "jadel":-? asi to opravdu bude tvrdý sýr, že:-? Já ho sice nikde neviděla, nekoupila, ale budu ráda, když mě někdo poučí;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 9. 2009 19:41

Elizo, jadel mám moc ráda, je takový super slaný a vůbec mne nenapadlo, že se dá jíst jinak, než na chlebu s máslem:-p. A kapustičky mám taky ráda a ta kombinace sýru a kapustiček je teda něco. Ten recept je tvůj nápad? Určitě plus!!:yes:

vybusna vybusna

3. 9. 2009 19:29

ja mam ruzickovy kel velmi rada....a mam ho rada iba ja v celej celucickej rodine...obcas si ho sama uvarim a zistila som, ze mi uplne staci ked si ho uvarim a polejem troskou dobre prehriateho masla, alebo masloveho oleja...mnam...jedinu nevyhodu ruzickoveho kelu vidim v tom, ze mi nevonia pocas varenia. co sa tyka omacok zo syra...u nas doma sa to vobec nevarilo...v praci tiez nie, nemala som si kde na to zvyknut...teraz uz varievam veci o ktorych som predtym ani nepocula, ale k tej syrovej omacke sa zas nemam kde dostat....moj muz k tomu neinklinuje...toto jedlo by bolo pre neho absolutny kulinarsky horor...a ja by som si ho veru dala velmi rada...davam prve +

Jana Pá

3. 9. 2009 19:25

No, protože máme rádi růžičk.kapustu, tak mě recept zaujal, ale Elizko, prosím -jadel bude asi tvrdý sýr, že:-? Jde to určitě nahradit i jiným tvrdým sýrem:-?;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: recepty z kapustiček kapustičky omáčka recept sýr jádel kapustičky na másle kapusicky omáčka z kapustiček jadel sýr polévka z růžičkové kapustičky recepty z jadelu růžičkové kapustičky recepty uprava kapusticek recepty s ruzickove kapusticky karbanatky z kapusticek jadel recepty omáčka z růžičkové kapusty recepty růžičkové kapustičky ružíčkové kapustičky recept pokrm z kapustiček omáčka z kapusty sýr jadel recepty

Suroviny: kapusta růžičková, jadel, uzené moravské, mouka hladká, mléko, olej, máslo, sůl

TopRecepty.cz

Kapustičky v omáčce z jadelu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wm3X