Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovesná kaše s brynzou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Tradiční ovesná kaše je u nás známá zejména jako sladká snídaňová. Vyzkoušet však můžete i její slanou verzi. Ovesné vločky promíchané s výraznou brynzou doplní pečená mrkev s dýní. Taková kaše zahřeje zejména na podzim.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 025 kJ /
1 918 kcal
Bílkoviny87,67 g
Tuky80,93 g
Vláknina35,20 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 2,47 g
Sůl6,43 g
Sacharidy192,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 190 °C. Mrkev omyjeme a nakrájíme na kousky různých velikostí (nudličky, klínky, kolečka apod.). Krok 2: Dýni důkladně omyjeme houbičkou, rozpůlíme, vydlabeme a rozkrájíme na měsíčky. Krok 3: Zeleninu dáme do pekáče nebo na plech s vyšším okrajem, pokapeme olejem, osolíme hrubozrnnou solí a vše důkladně promneme prsty. Přidáme větvičky rozmarýnu a vložíme do trouby. Pečeme do změknutí. Krok 4: Vločky uvaříme ve dvojnásobném množství čisté vody. Pokud je kaše moc hustá, přidáme ještě trochu vody a dál vaříme. Krok 5: Když jsou vločky hotové, přimícháme k nim brynzu a podle chuti dosolíme. Kaši servírujeme horkou a ozdobenou opečenou zeleninou.

TIP: 4 tipy pro snadné rozpuštění brynzy v jídle

Zveřejněno 14. 9. 2024 16:02

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovesná kaše s brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G69OK

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovesná kaše s brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G69OK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mrkev, dýně hokkaido, olej olivový, sůl hrubozrnná, rozmarýn, vločky ovesné, brynza, sůl

Přidat fotografie receptu