Slovenská ovesná kaše

tejaja Kuchařka: tejaja

1 porce Ostatní 6 názorů

Suroviny

½ šálku jemných ovesných vloček
1 šálek vody
100 g brynzy
pažitka
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vločky dáme do vody a za stáleho miešania varíme cca 3-4 minúty.

  2. Do horúcej kaše vmiešame rozdrobenú bryndzu, kým sa rozpusti.

  3. Kašu dáme na tanier a posypeme sekanou pažitkou a hneď podávame.

Poznámka

Recept je z knihy Moje najlepšie jedlá.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slovenská ovesná kaše

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    casino: No práve...preto nekupujem pančovanú bryndzu, všetky jej doslova liečivé účinky sú preč. Problém je v tom, že sa dal patentovať názov Slovenská bryndza, takže ak niekto mieša kravskú hrudku a výrobok nazve len Bryndza, neporušuje nijaký zákon, nič. Ono sa síce môže pridať aj kravská hrudka, ale ovčej musí byť nad 50%. Čo mnohé bryndza nespĺňajú.
    Nedávno začali u nás predávať bryndzu predajne 1day a je to 100% bryndza, bez kravskej hrudky, len z ovčej. Je vynikajúca. Síce drahšia, ale za kvalitu sa platí.
    Bryndzu poznať podľa vzhľadu, je mastnejšia a vonia inak ako tie náhražky.;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    tejaja:
    Jj, to jsou ony :yes: (kupuji v Kaufu)
    S bryndzou je tu bída...
    V Kaufu je ovčí "řezaná" čímsi z krávy ;-( (AGROFARMA sro, Červený Kameň)
    Poté, co tu skončil obchůdek se sýry na úbytě, tak občas zajedu do MAKRO, ale podle ceny to stejně na pravé ořechové taky nevypadá 8-(
    No, když ale nemám vzorky vedle sebe, tak to stejně nepoznám, že ;-)
    ***
    Už se na totok morově těším...; jen co paní casinová vytáhne paty z domu...:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    casino: ;-) Ak sú to tieto mrazené halušky https://sortiment.metro.sk/sk/slovenske-zemiakove-... , tak to kvitujem. Sú skutočne kvalitné. ;-) Bryndzu kupujem zásadne z farmy, chápem, že u vás to asi bude problematickejšie. Ale v každom prípade s tými bryndzovými haluškami u mňa bodujete.:yes:;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    tejaja: magdalenka:
    Poslední týdny ujíždím na haluškách s bryndzou :yes::yes::yes: (přiznávám se k použití mražených halušek; jím je pouze já a kupuji je po kilech :-(
    No, změna není život :-D
    ...takže tady si vyškvařenou slaninu taky neodepřu! :-)
    (už pár let jsem ještě furt docent, jak se u nás některým tlusťochům říká :-8

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    magdalenka: Ja nie, už by mi to veľmi pripomínalo halušky s bryndzou. :-D:-D:-D A potom by som si musela variť príliš veľké množstvo. :-D:-D:-D Ale kto je disciplinovaný,l môže tú slaninku...;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    A na vrch si dám vyškvavenú slaninu!:-8

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo