Ovesná kaše s brynzou
Tradiční ovesná kaše je u nás známá zejména jako sladká snídaňová. Vyzkoušet však můžete i její slanou verzi. Ovesné vločky promíchané s výraznou brynzou doplní pečená mrkev s dýní. Taková kaše zahřeje zejména na podzim.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 025 kJ / 1 918 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,67 g |
| Tuky | 80,93 g |
| Vláknina | 35,20 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 2,47 g |
| Sůl | 6,43 g |
| Sacharidy | 192,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 190 °C. Mrkev omyjeme a nakrájíme na kousky různých velikostí (nudličky, klínky, kolečka apod.).
Krok 2: Dýni důkladně omyjeme houbičkou, rozpůlíme, vydlabeme a rozkrájíme na měsíčky.
Krok 3: Zeleninu dáme do pekáče nebo na plech s vyšším okrajem, pokapeme olejem, osolíme hrubozrnnou solí a vše důkladně promneme prsty. Přidáme větvičky rozmarýnu a vložíme do trouby. Pečeme do změknutí.
Krok 4: Vločky uvaříme ve dvojnásobném množství čisté vody. Pokud je kaše moc hustá, přidáme ještě trochu vody a dál vaříme.
Krok 5: Když jsou vločky hotové, přimícháme k nim brynzu a podle chuti dosolíme. Kaši servírujeme horkou a ozdobenou opečenou zeleninou.
Zveřejněno 14. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovesná kaše s brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G69OK
Moje poznámka
Ovesná kaše s brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G69OK
Nejnovější recepty
Vánoční hvězdičky s čokoládou
Přidáno před 8 hodinami
Kulajda podle maminky
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový kuskus s kuřecími medailonky
Přidáno před 11 hodinami
Langoše bez kynutí
Přidáno před 13 hodinami
Králičí placičky
Přidáno před 14 hodinami
Svatomartinské rohlíčky s ořechy podle Kamily Nývltové
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Utopenci
magdalenka před 5 minutami
Lehké kardinálovy řezy
magdalenka před 9 minutami
Guláš - pravý hospodský
magdalenka před 12 minutami
Kachní prsíčka na pomerančích
[email protected] před 25 minutami
Bábovka...
O.michalek93 před 34 minutami
Dršťková polévka I
magdalenka před 51 minutami
Makový závin
magdalenka před 52 minutami
Jablková bábovka s vůní skořice a rumu
Monyk před 1 hodinou
Jablková buchta s čokoládou
KetyHu před 1 hodinou
Dršťky na paprice - maďarský pacalpörkölt
magdalenka před 9 hodinami
Suroviny:
mrkev,
dýně hokkaido,
olej olivový,
sůl hrubozrnná,
rozmarýn,
vločky ovesné,
brynza,
sůl
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.