Krémová polévka z dýně, jablek a brambor
Lahodná krémová polévka s nasládlou chutí v podzimním počasí příjemně zahřeje. Kromě dýně do ní přidáme i jablko a mrkev. Zjemníme smetanou a podáváme s opečenými semínky a tousty.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 830 kJ / 1 154 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,90 g |
Tuky | 40,96 g |
Vláknina | 31,13 g |
Cholesterol | 124 mg |
Sodík | 839 mg |
Sůl | 2,02 g |
Sacharidy | 146,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibule oloupeme a nakrájíme na kousky, které v hrnci na másle orestujeme.
Krok 2: Dýni, jablka, bramboru a mrkev oloupeme a také pokrájíme na kostičky. Menší tvary se snáze a rychleji vaří.
Krok 3: Pokrájené suroviny přidáme k orestované cibuli a promícháme. Směs zalijeme vlažným vývarem a přivedeme k varu. Zalijeme mlékem a necháme uvařit doměkka.
Krok 4: Měkkou zeleninovou směs přendáme do mixéru a vše dohladka umixujeme. Vrátíme zpět do kastrůlku a vmícháme smetanu.
Krok 5: Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem. Do polévky můžeme přidat trochu čerstvého chilli a opečených semínek (např. slunečnicových či dýňových).
Krok 6: Podáváme společně s opečenými toasty potřenými máslem a posypanými sýrem.
Zveřejněno 20. 9. 2024 20:00
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémová polévka z dýně, jablek a brambor
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6W15
Nejnovější recepty
Luhačovický špaček
Přidáno před 4 hodinami
Vaječná frittata s pečenou dýní
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí maso zapečené s dýní a tvarůžky
Přidáno před 19 hodinami
Ořechový dort
Přidáno před 23 hodinami
Nenanuky (dortík na klacku)
Přidáno 9. 10. 2024 12:38
Obrácené řízky z vepřové krkovice
Přidáno 9. 10. 2024 12:21
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Segedínský guláš podle maďarského originálu voní paprikou a nejlepší je s kopečkem kysané smetany
Náš život s celiakií: Sladký dýňový chlebíček chutná u nás doma všem. Ani nepoznáte, že je bezlepkový
Jak správně sušit houby? Důležitá je velikost plátků i teplota při sušení v troubě, babky a některé další druhy se ale k sušení nehodí
Nejlepší cheesecake podle Terezy: Voní čokoládou a je úžasně jemný, říká finalistka soutěže Peče celá země
Holka u plotny: Hermelín zapečený v listovém těstě jako dýně vtipně vypadá a skvěle chutná, příprava je snadná
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dušené křemenáče
JaneAnn před 24 minutami
Cuketa v sýrovém těstíčku - pečená v troubě
Fitulka před 2 hodinami
Kmínová polévka - "vídeňská"
Fitulka před 2 hodinami
Kynuté knedlíky bez vajec - jako pírko
NikVe před 2 hodinami
Krůtí prsa s ananasem a paprikami
vojfrancezska před 2 hodinami
Rajčatový salát s majolkou
juannita před 3 hodinami
Linecká kolečka III.
Panova před 3 hodinami
Linecké cukroví
Panova před 3 hodinami
Bílkový chlebíček I.
Panova před 3 hodinami
Dýňové muffiny
Brumaire před 4 hodinami
Komentáře