Sklenička s amazaké
Amazaké je tradiční japonský dezert, který je lehce stravitelný a má díky fermentaci sladkou chuť. Když k němu přidáme tvaroh a ovoce, získáme lahodnou a vydatnou snídani, kterou navíc můžeme připravit už večer a ráno se jen pustit do jídla.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 522 kJ / 125 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,75 g |
| Tuky | 5,75 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 20 mg |
| Sodík | 50 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 4,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na dno dostatečně velké uzavíratelné sklenice naneseme tvaroh, na něj přidáme amazaké a nakonec vše poklademe ovocem nakrájeným na velikost sousta. Tvaroh nedoslazujeme, amazaké je díky způsobu své přípravy přirozeně nasládlé.
Krok 2: Do skleničky můžeme přidat i vločky nebo granolu. Nejlepší je dát je úplně dospod, díky tomu příjemně změknou. Ovoce můžeme také dát jako mezivrstvu mezi tvaroh a amazaké a to pak můžeme posypat oříšky či nasekanou vysokoprocentní čokoládou.
Krok 3: Podáváme vychlazené, ideální je, když skleničku necháme v lednici přes noc.
Zveřejněno 23. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sklenička s amazaké
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2YlL
Moje poznámka
Sklenička s amazaké
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2YlL
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 14 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 15 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 17 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 18 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 19 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 7 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 8 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 10 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 10 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 11 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 11 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 11 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 11 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 12 hodinami
Suroviny:
tvaroh polotučný,
maliny,
čokoláda
Komentáře (1)