Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové cukroví

Chcete na Vánoce upéct i jiné cukroví než oblíbenou klasiku? Vyzkoušejte toto zajímavé cukroví z bramborového těsta. Nadýchané cukroví slepované marmeládou provoněnou rumem vám jistě zachutná.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 50 kusů

50kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme hladkou mouku, moučkový cukr a nastrouhaný ztužený tuk. Všechny suroviny zpracujeme v hladké jemné těsto. Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas vyhřejeme na 170 °C. Krok 3: Na vále posypaném hladkou moukou těsto rozválíme na placku silnou asi 3-4 mm a vykrajujeme požadované tvary. Vykrojené cukroví rozmístíme na plech a pečeme, dokud nezrůžoví. Krok 4: Upečené kousky necháme vychladnout. Mezitím rozmícháme marmeládu s troškou rumu, aby se lépe roztírala a hezky voněla. Polovinu kousků potřeme a druhou polovinou je přiklopíme. Krok 5: Pocukrujeme moučkovým cukrem, který smícháme s vanilkovým.

TIP: Další oblíbené druhy cukroví

Zveřejněno 9. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bramborové cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6Y4K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bramborové cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6Y4K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mouka hladká, cukr moučkový, tuk ztužený, mouka hladká, jahodová marmeláda, rum, cukr moučkový, cukr vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu