Polská okurková polévka
Kyselé okurky v teplém pokrmu mohou znít trochu neobvykle, v této zajímavé polévce ale stojí za vyzkoušení. Polévka je ideální do zimních dní, protože zasytí i zahřeje. Na závěr ji ozdobíme koprem a zakysanou smetanou.
Postup přípravy
Krok 1: Květák rozdělíme na malé růžičky, kapustu nakrájíme na nudličky, mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Připravenou zeleninu uvaříme spolu s kořením ve vývaru doměkka.
Krok 3: Těsně před dokončením vyjmeme koření a přidáme na kolečka nakrájené kyselé okurky. Polévku ozdobíme kysanou smetanou se snítkami kopru.
Zveřejněno 10. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polská okurková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWN9G
Moje poznámka
Polská okurková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWN9G
Nejnovější recepty
Pivní cibulačka
Přidáno před 13 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 14 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 18 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno 7. 10. 2025 21:36:25
Mrkvová bábovka
Přidáno 7. 10. 2025 14:47:02
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
VeronikaRob před 6 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Ashelin před 9 hodinami
Kedlubnové zelí
Bernardy@telecom.cz před 10 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 12 hodinami
Celerová pomazánka
Majkaa před 13 hodinami
Tažený štrúdl
MarekvariMiskovi před 14 hodinami
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 15 hodinami
Suroviny:
květák,
kapusta,
mrkev,
celer,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
vývar hovězí,
okurky sterilované,
smetana zakysaná,
kopr
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.