Rychlý silvestrovský sulc
Rychlý silvestrovský sulc je ideální pochoutkou na poslední večer v roce. K přípravě využijete přebytky vařeného masa a vývaru, a dokonce ani zelenina z nakládaných okurek nepřijde nazmar. Tato tradiční lahůdka bude hvězdou každého slavnostního stolu.
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na drobné kousky, mírně osolíme a vložíme do misky.
Krok 2: Slijeme lák z okurek, cibuli a kolečka mrkve (pokud tam jsou) přidáme k masu. Okurky nakrájíme nadrobno a vše promícháme.
Krok 3: Aspik připravíme podle návodu (nebo ve 200 ml horké vody necháme rozpustit želatinu, důkladně zamícháme a dolijeme asi 200 ml zcezeného láku).
Krok 4: Připraveným vlažným aspikem zalijeme maso a dáme do chladu ztuhnout.
Zveřejněno 2. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlý silvestrovský sulc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73D1w
Moje poznámka
Rychlý silvestrovský sulc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73D1w
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 6 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 10 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 17 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 1 hodinou
Domácí piškoty
Marjet před 3 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 4 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 6 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 6 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 6 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 6 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 6 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 7 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 7 hodinami
Suroviny:
koleno vepřové,
okurky sterilované,
želatina,
okurka čerstvá,
sůl
Komentáře (3)