Ředkvičková polévka
Dobrou a zajímavou polévku se svěží chutí ředkviček připravíme během chvíle. Díky bílému vínu a muškátovému květu je velmi lahodná. Podáváme ji ozdobenou plátky ředkviček a snítkou bylinek.
Postup přípravy
Krok 1: Šalotky oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ředkvičkám odřízneme kořínky a chrást, bulvy opláchneme.
Krok 2: Dvě nakrájíme na plátky a odložíme, zbytek nastrouháme. V hrnci rozpustíme máslo a zpěníme šalotky.
Krok 3: Podlijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme pět minut. Mírně zahustíme instantní jíškou a ještě krátce povaříme. Vmícháme ředkvičky, smetanu a polévku prohřejeme.
Krok 4: Dochutíme solí, špetkou muškátového květu, bílým vínem a nasekanou petrželkou.
Krok 5: Při podávání ozdobíme plátky ředkviček a snítkou bylinek. Můžeme servírovat s pečivem.
Zveřejněno 1. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ředkvičková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN681
Moje poznámka
Ředkvičková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN681
Nejnovější recepty
Dýňové karbanátky
Přidáno před 7 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 9 hodinami
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 10 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 13 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 16 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 1 hodinou
Kuře na celeru
JanaPav před 2 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 2 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 3 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 3 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 4 hodinami
Grilování zeleniny
babkalenka před 4 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Kajkajak před 4 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Kajkajak před 4 hodinami
Pórková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Suroviny:
cibule šalotka,
ředkvičky,
máslo,
vývar hovězí,
jíška světlá instantní,
smetana,
víno bílé,
sůl,
květ muškátový,
petrželka
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.