Ředkvičková polévka
Dobrou a zajímavou polévku se svěží chutí ředkviček připravíme během chvíle. Díky bílému vínu a muškátovému květu je velmi lahodná. Podáváme ji ozdobenou plátky ředkviček a snítkou bylinek.
Postup přípravy
Krok 1: Šalotky oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ředkvičkám odřízneme kořínky a chrást, bulvy opláchneme.
Krok 2: Dvě nakrájíme na plátky a odložíme, zbytek nastrouháme. V hrnci rozpustíme máslo a zpěníme šalotky.
Krok 3: Podlijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme pět minut. Mírně zahustíme instantní jíškou a ještě krátce povaříme. Vmícháme ředkvičky, smetanu a polévku prohřejeme.
Krok 4: Dochutíme solí, špetkou muškátového květu, bílým vínem a nasekanou petrželkou.
Krok 5: Při podávání ozdobíme plátky ředkviček a snítkou bylinek. Můžeme servírovat s pečivem.
Zveřejněno 1. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ředkvičková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN681
Moje poznámka
Ředkvičková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN681
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 7 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 8 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 10 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 11 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 12 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 14 minutami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 1 hodinou
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 3 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 3 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 3 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 3 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 3 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 4 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 4 hodinami
Suroviny:
cibule šalotka,
ředkvičky,
máslo,
vývar hovězí,
jíška světlá instantní,
smetana,
víno bílé,
sůl,
květ muškátový,
petrželka
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.