Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Vůně zelňačky s klobásou přiláká ke stolu celou vaší rodinu. Talíř této polévky, ve které krom kysaného zelí naleznete i uzené maso, vás opravdu zasytí, polévka tak nahradí i hlavní chod.
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Uzené maso a brambory uvaříme zvlášť do měkka.
Krok 2: Po uvaření uzené maso pokrájíme. Vývar uchováme. Klobásy nakrájíme.
Krok 3: Připravíme cibulovou jíšku. V hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme cibuli. Přidáme mouku a mícháme do té doby než přestane dělat bublinky. Poprášíme paprikou a ještě chvíli opražíme.
Krok 4: Zalijeme vývarem a trochou vody z brambor. Přidáme kysané zelí i s nálevem, sůl, pepř, uzené maso a klobásy.
Krok 5: Povaříme a nakonec přidáme majoránku a uvařené brambory. Pokud je polévka příliš kyselá podle chuti ji přisladíme.
Zveřejněno 2. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrAlR
Moje poznámka
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrAlR
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 5 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 5 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 6 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 7 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 8 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 8 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 11 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 11 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 11 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 11 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 12 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 12 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 14 hodinami
Suroviny:
maso uzené,
klobása pikantní,
brambory,
zelí kysané,
cibule,
sádlo,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
vývar masový,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
cukr
Komentáře (2)