Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kopřivová polévka

Příroda se zelená a v objevuje se také spousta jarních bylinek, které mají pozitivní vliv na naše zdraví. Mezi ně patří také mladé kopřivy, které v kuchyni naleznou své využití. Připravit z nich můžete třeba smetanovou kopřivovou polévku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kopřivy důkladně omyjeme a nastříháme pouze listy, které povaříme ve vodě. Poté kopřivy scedíme a v sítku propláchneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a prolisujeme. Krok 2: V hrnci na másle zpěníme cibuli, zalijeme vývarem, přidáme kopřivu, česnek, osolíme a opepříme. Chvíli povaříme, poté polévku rozmixujeme. Krok 3: Přidáme rozšlehané vejce a necháme srazit. Polévku zjemníme smetanou pokojové teploty, už nevaříme, pouze prohřejeme. Krok 4: Na talíři podáváme každou porci ozdobenou opečenými krutonky.

TIP: Kopřivy v naší kuchyni - rady a tipy na využití

Zveřejněno 18. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kopřivová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpxjm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kopřivová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpxjm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kopřivy, máslo, cibule, vývar masový, česnek, smetana na vaření, vejce, chléb toustový tmavý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu