Slezské řízky

Drůbeží maso Doba přípravy: 30-40 min 33 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 30-40 min 33 názorů

Suroviny počet porcí je dán spotřebitelem

krůtí prsa (může být i vepřové maso vhodné na řízky)
hrst lesních hub
100 g uzené slaniny
sůl
pepř
hladká mouka (na obalení)
Bramborákové těsto:
brambory (tolik, kolik budeme dělat porcí)
vajíčko
sůl
pepř
majoránka
česnek
hladká mouka
olej (na smažení)

Postup přípravy receptu

  1. Řízky mírně naklepeme, osolíme, opepříme. Na každý řízek dáme kupku předem podušených hub a kostičky vyškvařených škvarků z uzené slaniny.

  2. Vyškvařené sádlo ze škvarků použijeme na smažení řízků, kde přidáme i trochu oleje. Každý takto upravený řízek přehneme a obalíme v hladké mouce.

  3. Rozpálíme sádlo ze špeku spolu s olejem a dáme na něj trochu bramborákového těsta. Na těsto dáme přeložené a v mouce obalené maso a přikryjeme druhou kupkou bramborákového těsta.

  4. Smažíme zvolna z obou stran dorůžova. Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu Slezské řízky

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: slezský řízek cholesterová dieta cholesterová dieta recepty slezky řizek slezské recepty slezský kuřečí řízek slezsky rizek recept slezská kuchyně recepty dáme řízek dieta cholesterova slezsky rizek v bramboráku božské řízky slezský kuřecí řízek recept slezský řízek recepty řizek řízky recept slezsky rizek prezidentské rizky recepty slezské kuchyně český řízek