Slezské řízky

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 30-40 min počet porcí je dán spotřebitelem Drůbeží maso 33 názorů

Suroviny

krůtí prsa (může být i vepřové maso vhodné na řízky)
hrst lesních hub
100 g uzené slaniny
sůl
pepř
hladká mouka (na obalení)
Bramborákové těsto:
brambory (tolik, kolik budeme dělat porcí)
vajíčko
sůl
pepř
majoránka
česnek
hladká mouka
olej (na smažení)
Recept si zatím oblíbilo 35 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řízky mírně naklepeme, osolíme, opepříme. Na každý řízek dáme kupku předem podušených hub a kostičky vyškvařených škvarků z uzené slaniny.

  2. Vyškvařené sádlo ze škvarků použijeme na smažení řízků, kde přidáme i trochu oleje. Každý takto upravený řízek přehneme a obalíme v hladké mouce.

  3. Rozpálíme sádlo ze špeku spolu s olejem a dáme na něj trochu bramborákového těsta. Na těsto dáme přeložené a v mouce obalené maso a přikryjeme druhou kupkou bramborákového těsta.

  4. Smažíme zvolna z obou stran dorůžova. Podáváme se zeleninovým salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 774 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slezské řízky

1 2 3

Tématické fráze: slezský řízek cholesterová dieta cholesterová dieta recepty slezské recepty slezky řizek slezský kuřečí řízek dáme řízek dieta cholesterova slezská kuchyně recepty božské řízky slezsky rizek recept řizek řízky recept slezsky rizek slezský řízek recepty prezidentské rizky recepty slezské kuchyně český řízek slezské řízečky cholesterova dietarecepty

Zapomněl/a jsem heslo