Kopřivová polévka II.
Mladé jarní kopřivy mají široké využití v kuchyni - hodí se jako příloha, do omáček i nádivek. Vyzkoušejte například tuto skvělou polévku, ve které kopřivy zjemníte smetanou a celou polévku provoníte libečkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 848 kJ / 681 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,81 g |
Tuky | 42,58 g |
Vláknina | 10,13 g |
Cholesterol | 368 mg |
Sodík | 225 mg |
Sůl | 0,49 g |
Sacharidy | 51,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka.
Krok 2: Na másle lehce osmažíme cibuli, přidáme mouku a zasmažíme. Zalijeme vývarem a za stálého míchání rozvaříme i s bramborami.
Krok 3: Přidáme sůl, pepř, mrkev, povaříme a ke konci vsypeme drobně pokrájené kopřivy i s libečkem. Lehce ochutíme octem.
Krok 4: Přilijeme smetanu, vmícháme rozšlehané vejce a už jen krátce provaříme.
Krok 5: Můžeme podávat s vejci ztracenými, pak počítáme s jedním vejcem na osobu.
Zveřejněno 7. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kopřivová polévka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q2ZL
Moje poznámka
Kopřivová polévka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q2ZL
Nejnovější recepty
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 16 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 18 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 21 hodinami
Cuketový perník
Přidáno 7. 7. 2025 06:03
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno 6. 7. 2025 17:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brusinky z rybízu
sidonie před 31 minutami
Chutné vafle
Eliška před 36 minutami
Tvarohová bublanina s ovocem
VeronikaHa před 10 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
iveta.kroul před 11 hodinami
Špenátová polévka
Valis před 11 hodinami
Rybí pomazánka moje
Valis před 11 hodinami
Kuřecí BBQ křidélka
Pedros před 12 hodinami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Helen.salemiynah před 13 hodinami
Rybízová zmrzlina
Renata1101 před 13 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Natina před 15 hodinami
Tématické fráze:
kopřivová polévka,
nejlepší kopřivová polévka,
koprivova polevka s cervenou cockou,
kopřiva polevka,
kopřivová polévka s brambory,
polévka z bršlice a kopřiv,
recept na kopřivovou polévku,
kopřivová polé,
kopřivova polévka s bramborem,
kopřivova polévka s bramborami,
kopřivová polévka - recept,
koprivova polevka s brslici,
koprivova polevka se žampiony,
recept na kopřivovou polévka,
kopřivová polévka recept,
kopřivovápolévka,
brokolicová polévka s bršlicí,
koprvová polévka s bramborem,
polevka kopřivova s bramborem,
lebeda recepty
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
cibule,
mrkev,
brambory,
kopřivy,
smetana na vaření,
ocet,
vejce,
libeček,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
vejce
Komentáře (9)
Smrdí? Jj, smrdí
No, tedy spíše po uvaření a "vychucení" už neééé
A špenát z naťové cibule, nebo z lebedy či bršlice (viz komentáře zde: http://www.labuznik.cz/recept/spenat-z-lebedy-zahr... jste už zkoušela