Jogurtový dezert s broskvemi
Oslaďte si svou odpolední chvilku odpočinku svěžím nepečeným dezertem s broskvemi. Piškotový srnčí hřbet je plněný odlehčeným krémem z jogurtu, zakysané smetany a šlehačky a ozdobený plátky broskví.
Suroviny pro 1 kus
1 forma na biskupský chlebíček
1kus
Postup přípravy
Krok 1: Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou fólií a po obvodu vyrovnáme cukrářské piškoty, které na jedné straně seřízneme, aby stály. Odřezky z piškotů zakápneme mandlovým likérem a necháme stranou.
Krok 2: Broskvový kompot slijeme, broskve necháme okapat. Ve slité šťávě namočíme želatinové plátky a necháme je nabobtnat.
Krok 3: Smetanu ke šlehání ušleháme do tuha.
Krok 4: Do zakysané smetany vmícháme krupicový i vanilkový cukr, přidáme smetanový jogurt a ušlehanou smetanu.
Krok 5: Želatinu zahříváme za stálého míchání, aby se zcela rozpustila, pak ji vmícháme do připravené smetanové směsi.
Krok 6: Na dno formy naskládáme piškotové odřezky a na ně nalijeme smetanový krém. Na vršek naskládáme ještě cukrářské piškoty a vše zatížíme prkénkem, aby krém piškoty nevytlačil z formy.
Krok 7: Formu vložíme do lednice a dezert necháme ztuhnout alespoň 3 hodiny, ale lépe přes noc.
Krok 8: Dezert opatrně vyklopíme, odstraníme fólii a navrch naskládáme kompotované broskve nakrájené na tenké plátky.
Zveřejněno 22. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jogurtový dezert s broskvemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk7M9
Moje poznámka
Jogurtový dezert s broskvemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk7M9
Nejnovější recepty
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno před 4 hodinami
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohové nanuky
Přidáno před 11 hodinami
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno 31. 7. 2025 13:11:14
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno 31. 7. 2025 13:01:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
Kocinka před 44 minutami
Pečená švestková povidla
Sbotka před 2 hodinami
Jahodová zmrzlina
Sefiragold před 3 hodinami
Cuketový perník
Dodo86 před 3 hodinami
Cuketová buchta s tvarohem
jitulinek.s1 před 3 hodinami
Buchta s chutí koláče
knihomolka před 4 hodinami
Cuketový perník
sarkasj@seznam.cz před 5 hodinami
Gratinovaná cuketa s brambory
TondaJ před 6 hodinami
Babiččina kulajda
Ivyjg před 6 hodinami
Suroviny:
piškoty cukrářské,
likér mandlový,
kompot broskvový,
želatina,
smetana zakysaná,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
jogurt smetanový,
smetana ke šlehání
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.