Postup přípravy
Krok 1: Mrkev, cibuli a řapíkatý celer (lístky dáme stranou) očistíme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme olivový olej s máslem, přidáme pokrájenou zeleninu a restujeme asi 2 minuty.
Krok 2: Pak přidáme nadrobno nasekaný oloupaný česnek a necháme ho rozvonět.
Krok 3: K zeleninové směsi přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme, dokud se maso nerozpadne na drobnou směs.
Krok 4: Směs zalijeme vínem a dusíme do odpaření tekutiny.
Krok 5: Poté do kastrolu přidáme rajčatový protlak, propasírujeme přes síto rajčata, a směs ochutíme solí, pepřem, oreganem a cukrem. Vše zalijeme asi 150 ml vývaru a zvolna dusíme asi 60 minut. Dle potřeby podléváme zbylým vývarem. Na závěr z omáčky odstraníme bobkové listy a nové koření.
Krok 6: Špagety uvaříme na skus podle návodu na obalu. Scedíme je, propláchneme teplou vodou, necháme okapat a rozdělíme na talíře. Přidáme ragú, posypeme nastrouhaným parmazánem a nakonec dozdobíme pokrájenými lístky řapíkatého celeru.
Zveřejněno 2. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špagety s boloňskou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN5Bz
Moje poznámka
Špagety s boloňskou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN5Bz
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Šťouchačky s česnekem a slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Knedlíky se slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Pečené brambory se slupkou
Přidáno před 7 hodinami
Fazolové lusky na slanině s česnekem
Přidáno před 7 hodinami
Ražniči tří barev na plechu
Přidáno před 7 hodinami
Karamelizovaná cibule
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Lenka Sedlackova před 4 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Ivyjg před 5 hodinami
Kynutý makový závin
magdalenka před 5 hodinami
Koule na zelí v pomalém hrnci
magdalenka před 6 hodinami
Segedín z trouby
magdalenka před 7 hodinami
Výborné kynuté těsto
magdalenka před 7 hodinami
Bábovka olejová
FilipRieger před 7 hodinami
Zapečené filé na másle
Sahula před 8 hodinami
Horký jablečný nápoj
FilipRieger před 8 hodinami
Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta
Jana Jana před 9 hodinami
Suroviny:
protlak rajčatový,
mrkev,
cibule,
celer,
olej olivový,
máslo,
česnek,
maso hovězí mleté,
víno červené,
rajče loupané,
sůl,
koření nové koření,
pepř drcený,
koření oregáno,
cukr krupice,
vývar hovězí,
tymián sušený,
sušená bazalka,
bobkový list,
sýr parmazán strouhaný,
těstoviny špagety
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.