Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem

Čerstvý chřest na grilu s úžasně ochucenou zálivkou je hotový během pár minut. Řasa nori, česnek a rybí omáčka v zálivce mu dávají dokonalou chuť. Pak už stačí jen sázené vejce a domácí hranolky a večeře jako z luxusní restaurace je na stole.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z chřestu odlomíme konce. Krok 2: Šalotku jemně nakrájíme a vložíme do misky. Přidáme prolisovaný česnek, sójovou i rybí omáčku, olej, chilli a promícháme. Necháme chvíli odležet. Krok 3: Řasu nori nalámeme a nasekáme v sekáčku. Krok 4: Grilovací pánev rozpálíme, vložíme připravený chřest a pár minut ho grilujeme. Krok 5: Chřest rozdělíme na talíře, ochutíme přelivem a posypeme praženým sezamem a řasou. Krok 6: Podáváme se sázeným vejcem a domácími bramborovými hranolkami

TIP: Jak udělat domácí hranolky v troubě

Zveřejněno 6. 5. 2025

Poznámka autorky maris

Inspirace: kuchyně Lidlu

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31K44

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31K44

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
chřest zelený, cibule šalotka, česnek, omáčka sojová, omáčka rybí, olej sezamový, vločky chilli, řasa nori, semínka sezamová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu