Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krém z kořenové zeleniny

Krém z kořenové zeleniny je krásně jemný, a přesto plný výrazné chuti. Jeho příprava není nijak složitá. Výživnou polévku se smetanou podáváme s opečenými krutonky z toastového chleba a zdobíme čerstvou řeřichou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory a kořenovou zeleninu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Krok 2: V hrnci na másle orestujeme brambory a kořenovou zeleninu. Krok 3: Zeleninu zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme 20 minut do změknutí. Krok 4: Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přilijeme smetanu pokojové teploty a krátce prohřejeme, již nevaříme. Krok 5: Toastový chléb nakrájíme na kostky, osmahneme na pánvi a ochutíme bylinkovou solí. Krok 6: Polévku podáváme s řeřichou a opečeným chlebem.

TIP: Recepty na zeleninové polévky - kořenová zelenina

Zveřejněno 25. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krém z kořenové zeleniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPM9E

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krém z kořenové zeleniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPM9E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mrkev, celer, máslo, vývar zeleninový, smetana na vaření, sůl, pepř mletý, sůl bylinková, řeřicha, chléb toustový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu