Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italské tousty s křepelčími vajíčky

Dopřejte si chuť slunné Itálie s tousty plnými středomořských vůní a jemnosti křepelčích vajíček. Tento recept spojuje křupavý chléb, lahodné italské ingredience a dobrotu v podobě vajíček jako z gurmánské kuchyně.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, až zesklovatí, přidáme na plátky nakrájený česnek, papriky a feferonku. Krok 2: Dále přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, osolíme, ochutíme pepřem a bylinkami, dle potřeby podlijeme a podusíme do měkka (asi 10 minut). Krok 3: Necháme odpařit téměř všechnu tekutinu, zaprášíme moukou, která nám vše zahustí a ještě povaříme. Krok 4: Mezitím usmažíme křepelčí vajíčka. Křepelčím vajíčkům opatrně nařízneme špičatým nožíkem v polovině, po obvodě skořápku, a vyklepneme do lžíce, kterou jsme položili do hlubokého talíře. Toto uděláme s několika vajíčky a potom je najednou usmažíme na oleji. Krok 5: Prochladlou pomazánku mažeme na opečené, šikmo uříznuté plátky bagety, zdobíme volským okem z křepelčího vajíčka, bazalkou a paprikou.

TIP: Desatero: křepelčí vajíčka - rady a tipy

Zveřejněno 30. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italské tousty s křepelčími vajíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zp9qm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italské tousty s křepelčími vajíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zp9qm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá žlutá, rajče, cibule, olej, sůl, pepř mletý, česnek, feferonka, koření provensálské, mouka hladká, bageta, vajíčka křepelčí, paprika čerstvá červená, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu