Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Meruňkovo-broskvový džem

Nevíte, jak zpracovat úrodu meruněk a broskví? Uchovejte si jejich chuť i do zimních měsíců v podobě příjemně sladkého džemu s lehkým tónem máty. Džem upotřebíte při přípravě různých moučníků, sladkých jídel nebo cukroví.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ovoce omyjeme a vypeckujeme. Vše nakrájíme na velmi malé kostky nebo rozmixujeme. Krok 2: Broskve a meruňky vložíme do hrnce, přidáme lístky máty, želírovací cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Krok 3: Povaříme 5-10 minut a vyzkoušíme, zda džem po vychladnutí dostatečně tuhne. Pokud ne, přidáme 1-2 lžičky kyseliny citronové. Krok 4: Vyjmeme mátu a ihned plníme do čistých vyvařených sklenic. Sklenice obrátíme dnem vzhůru a džem necháme takto chvíli stát.

TIP: Jak využít broskve v kuchyni - rady a tipy

Zveřejněno 20. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meruňkovo-broskvový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkX6B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meruňkovo-broskvový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkX6B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
meruňky, broskve, cukr želírovací, kyselina citronová, máta čerstvá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu