Meruňkovo-broskvový džem
Nevíte, jak zpracovat úrodu meruněk a broskví? Uchovejte si jejich chuť i do zimních měsíců v podobě příjemně sladkého džemu s lehkým tónem máty. Džem upotřebíte při přípravě různých moučníků, sladkých jídel nebo cukroví.
Postup přípravy
Krok 1: Ovoce omyjeme a vypeckujeme. Vše nakrájíme na velmi malé kostky nebo rozmixujeme.
Krok 2: Broskve a meruňky vložíme do hrnce, přidáme lístky máty, želírovací cukr a za stálého míchání přivedeme k varu.
Krok 3: Povaříme 5-10 minut a vyzkoušíme, zda džem po vychladnutí dostatečně tuhne. Pokud ne, přidáme 1-2 lžičky kyseliny citronové.
Krok 4: Vyjmeme mátu a ihned plníme do čistých vyvařených sklenic. Sklenice obrátíme dnem vzhůru a džem necháme takto chvíli stát.
Zveřejněno 20. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Meruňkovo-broskvový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkX6B
Moje poznámka
Meruňkovo-broskvový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkX6B
Nejnovější recepty
Zapečená ovesná kaše s jablkem a pistáciemi
Přidáno před 3 hodinami
Býčí žláza s rajčaty
Přidáno před 13 hodinami
Uzené maso s fazolkami a brynzovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Balkánský lilek
Přidáno před 17 hodinami
Plněné cuketové květy se špagetami à la carbonara
Přidáno před 17 hodinami
Falešná dršťková polévka z růžovek
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný perník
EllynkaJ2 před 11 minutami
Italský bramborový salát teplý nebo studený
TondaJ před 59 minutami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Majkaa před 1 hodinou
Kakaovo-kávové müsli bez lepku a mléka
TerezaVe před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
bettyter před 12 hodinami
Comtessa de noir - luxusní bábovka
Pavlusa1 před 14 hodinami
Mrkvové sušenky
Zuzana.V. před 16 hodinami
Domácí bramborové gnocchi
Tynaja před 18 hodinami
Báječný jablečný koláč
Noumik před 18 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
MartinaDvorakova před 19 hodinami
Suroviny:
meruňky,
broskve,
cukr želírovací,
kyselina citronová,
máta čerstvá
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.