Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou

Grilované vepřové placičky připravíme z pomletého plecka, koření a nasekaných lístků máty, které maso osvěží a provoní. Dokonale s k nim hodí příloha v podobě karamelizované cibulky s kousky kyselkavé rebarbory.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Červenou cibuli nakrájíme na půlkolečka, osolíme a na oleji na mírnou teplotu a za občasného zamíchání restujeme asi 15 minut do změknutí. Krok 2: Zasypeme ji cukrem a za stálého míchání jej necháme zkaramelizovat. Zalijeme octem a mícháme, dokud se tekutina neodpaří. Na posledních 5 minut přidáme neoloupanou rebarboru nakrájenou na špalíčky dlouhé 3 cm. Krok 3: Na marinádu smícháme olej a grilovací koření. Krok 4: Maso dvakrát umeleme, přidáme sůl, vejce, nakrájenou cibuli, nadrcený česnek, koření, nasekanou mátu a zamícháme. Nakonec, podle potřeby, zahustíme strouhankou. Krok 5: Utvoříme 12 malých plochých placiček, které potřeme marinádou. Grilujeme na teflonové podložce, na středně rozehřátém grilu z obou stran, celkem 10-12 minut, dozlatova.

Zveřejněno 23. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2DrM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2DrM

Suroviny:
plecko vepřové, cibule, vejce, máta, sůl, pepř mletý, římský kmín mletý, česnek, strouhanka, olej, koření grilovací, cibule červená, cukr krystal, rebarbora, ocet vinný, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu