Broskvový kompot
Broskvový kompot je jemně sladká pochoutka, která připomíná chuť léta. Hodí se k moučníkům, do jogurtu i jako samostatný dezert. Díky jednoduché přípravě si můžete vychutnat ovoce v nejlepší formě i mimo sezónu.
Postup přípravy
Krok 1: Broskve omyjeme, spaříme po částech v horké vodě, ochladíme studenou vodou a oloupeme.
Krok 2: Pak broskve ihned rozpůlíme keramickým nožem, vyjmeme pecku a broskve vložíme do studené vody s kyselinou citronovou, aby nezhnědly.
Krok 3: Vodu svaříme s cukrem. Do vypařených sklenic narovnáme okapané půlky broskví a zalijeme je sladkým nálevem. Sklenicím dobře otřeme hrdla a zavíčkujeme je.
Krok 4: Sterilujeme při 85 °C zhruba 20–25 minut.
Zveřejněno 30. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvový kompot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5y3pY
Moje poznámka
Broskvový kompot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5y3pY
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 5 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 7 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 7 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 8 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 2 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 2 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 3 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 4 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 4 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 4 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 4 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Sahula před 5 hodinami
Suroviny:
broskve,
kyselina citronová,
voda,
cukr krystal
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.