Krkovička v pivní marinádě
Křehké maso plné chuti. Přesně taková je vepřová krkovice předem marinovaná v pivní marinádě. Dostatečná doba marinování je zárukou skvělé chuti masa a úspěšného grilování. Na mase si tak pochutná celá vaše rodina.
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme marinádu. Stroužky česneku oloupeme a rozdrtíme. Zázvor nastrouháme.
Krok 2: Máslo rozehřejeme, přidáme pivo, drcený kmín, strouhaný zázvor, tymiánové lístky, drcený česnek, sůl a vše prošleháme.
Krok 3: Maso zalijeme marinádou a uložíme alespoň na 2 hodiny do chladu.
Krok 4: Před grilováním maso necháme chvíli stát při normální venkovní teplotě, a pak teprve grilujeme dozlatova z obou stran.
Krok 5: Maso před podáváním posypeme čerstvou petrželkou a servírujeme s rozpečenou bagetou s bylinkovým máslem.
Zveřejněno 1. 7. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička v pivní marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBQ0Y
Moje poznámka
Krkovička v pivní marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBQ0Y
Nejnovější recepty
Pivní cibulačka
Přidáno před 9 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 10 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 14 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno 7. 10. 2025 21:36:25
Mrkvová bábovka
Přidáno 7. 10. 2025 14:47:02
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
VeronikaRob před 2 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Ashelin před 4 hodinami
Kedlubnové zelí
Bernardy@telecom.cz před 5 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 7 hodinami
Celerová pomazánka
Majkaa před 9 hodinami
Tažený štrúdl
MarekvariMiskovi před 9 hodinami
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 10 hodinami
Suroviny:
krkovička bez kosti,
máslo,
pivo černé,
kmín drcený,
zázvor čerstvý,
česnek,
sůl,
petrželka zelená
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.