Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou

Poctivý domácí zákusek, který se směle vyrovná těm cukrářským. To je nadýchaný kakaový piškot, vonící rumem, spojený jemným máslovo-pudinkovým krémem, s bohatou šlehačkovou čepicí. Potěší při slavnostní příležitosti i při kávě v rodinném kruhu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 14 kusů

plech o velikosti 23x32 cm

14kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve uvaříme pudink, zakryjeme ho těsně fólií a necháme vychladnout. Zapneme troubu na 180 °C a plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky ušleháme se špetkou soli na malou rychlost. Jakmile začnou houstnout, přidáme cukr, zvýšíme rychlost šlehání a ušleháme do tuhých špiček. Krok 3: Do hustého sněhu postupně zašleháme žloutky, poté přidáme prosátou mouku s kakaem a ručně metličkou zlehka promícháme. Vlijeme do připraveného plechu, urovnáme a dáme péct. Krok 4: Jakmile těsto vyběhne, snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme asi 15 minut, řídíme se zkušeností s vlastní troubou. Zkusíme špejlí, pokud je po vpichu suchá, je hotovo. Necháme na mřížce zcela vychladnout. Zatím uděláme krém. Krok 5: Rozšleháme vychladlý pudink a zašleháme máslo. Korpus rozřízneme na dva pruhy a každý rozřízneme na dva tenčí. Pokropíme spodní pruh rumem, navrstvíme 1/3 krému, přiklopíme
vrchní pruh, stejně uděláme druhou polovinu. Poté potřeme vršky obou pruhů zbylým krémem. Krok 6: Ušleháme šlehačku a rozdělíme ji a na oba pruhy slepené krémem. Vrch můžeme ozdobit zubatou stěrkou a posypat nastrouhaným kouskem čokolády. Necháme ztuhnout v chladu, nakrájíme na řezy nebo kostky a můžeme podávat.

TIP: Jednoduché piškotové těsto pro úplné začátečníky

Zveřejněno 27. 7. 2025

Poznámka autorky Marie Svarcova

Na několik dotazů proč peču převážně řezy odpověď : dělávám je pro syna do hranatých krabiček a vejde se jich tam víc a vršky pro domácí potřebu obvykle zdobím cukrářským sáčkem ale pro převážení to nelze - nešlo by zavřít víčko.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk9QJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk9QJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, kakao, sůl, krém, mléko, pudink vanilkový, cukr, máslo, korpus, smetana 40%, čokoláda

Přidat fotografie receptu